Sängen borta

Hela förra veckan nere hos mormor och morfar har ju Albin sovit på en vanlig madrass och det har gått jättebra, både nattetid och middagsvila och nu när han vant sig vid det under den gångna veckan ville vi fortsätta köra på samma spår. När han liksom redan är varm i kläderna 😊
Peter plockade därför bort spjälsängen här hemma innan vi kom hem och la istället in en madrass (i väntan på inköp av en ny riktig säng). 
Först när vi kom hem och Albin såg att spjälsängen var borta från hans rum blev han lite förskräckt. "Ingen säng" utbrast han med darrande röst. Men när vi påpekade att det istället finns en madrass att sova på sken han upp och sa: "sova drassen stället"/sova på madrassen istället.

I lördagskväll (första kvällen hemma) tog nattningen tid. Men som sagt det var första natten hemma på ny "säng" och han hade ju sovit ett par timmar på hemresan också. Men med tanke på omständigheterna gick det enkelt 😊
Att läsa bok vid nattningen har blivit ett måste sedan förra veckan och då först och främst boken: Kvällen när pappa lekte (tror jag den heter). En av böckerna man får på Donken nu med Happy mealen. 

Första natten hemma gick plättlätt! Han sov som en stock hela natten och när han vaknade vid sex på morgonen satt han kvar i sängen och ropade på pappa.
Dock gick inte middagsvilan något vidare.

Andra nattningen (igår) gick ännu lättare och snabbare. Pappan läste boken, satte igång Bamse och låg kvar tills Albin somnat.
Natten var ju sisådär, med typ tre uppvak. Första gången gick han upp, öppnade dörren och tom. var så gullig och stängde dörren efter sig också 😊 Pappan var snabbt upp och mötte honom i hallen och ledde tillbaka honom till sängen. De la sig tillsammans och han somnade fort om.
De andra två gångerna tror jag inte ens har var riktigt vaken. Han hann aldrig ut från sitt rum innan pappan var där och bäddade ner dom igen.

Pippi och Lillagubben (som egentligen är Elsas) är de nya sängkompisarna. Bamse, Alfons och den virkade traktorn får inte vara med längre. 

Det jag fasat mest för när det gäller att byta bort spjälsängen är ju middagsvilan. Att få honom att ligga kvar och somna själv. När Elsa är vaken är det ju omöjligt för mig att ligga hos honom tills han somnat och chansen att Elsa lyckats somna innan honom är minimal eftersom hon är så nyfiken på allt som låter och Albin har ju tyvärr nollkoll på det här att vara tyst och lugn när någon sover.
Men idag gick det faktiskt över förväntan. Han var ordentligt trött efter att vi ätit lunch så det underlättade givetvis men jag fick ändå stoppa tillbaka honom sjuhundra gånger i sängen innan han tillslut gav upp. Mot slutet tjöt och ylade han efter "min paaaappa!!". Knäppgöken 😊
Sov gjorde han visserligen bara knappt en timme men det är iallafall bättre än inget! 

Spännande att se hur det går framöver. Det är iallafall skönt att vi dragit ur våra tummar och kommit till skott med att tabort spjälsängen. Visserligen har Albin inte haft något emot att sovit i den ända till nu, utan tvärtom. Han har älskat sin säng och troligtvis känt sig trygg och avslappnad däri. 
Men han börjar ju bli lång och kan inte få plats i den i evigheter 😊 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0