Städfredag

En relativt lugn natt inatt efter att hon äntligen somnat när hon dumt nog vaknade vid halv tolv. Just precis då jag la mig till rätta och skulle sluta ögonen. 
Hon är hopplös när hon vaknar sådär. Att få henne att somna om är en tuff match. Vill hon inte så vill hon inte. Istället ligger hon och plockar med allt hon kommer åt. Dunkar nappen i väggen, drar i lampsladden, drar mig i näsan och lirkar in ett eller två fingrar i min näsa och det gör skitont med hennes små naglar, drar mig i håret så så det lossar stora tussar och även det gör förbenat ont, nyper en var än hon får tag och allra helst i mammas bröstvårta(!). Mellan allt plock och pill lägger hon av några illtjut då och då, spottar iväg nappen och blir skogstokig när vi försöker stoppa tillbaka den i skrikhålet. 
Jag har försökt med både nalle och snuttefilt för henne att hålla i och plocka med men det duger inte. 
Hon somnade tillslut iallafall och så även jag (efter ett par frustrationsutbrott). Resten av natten minns jag inget av så det kanske betyder att vi sov? 😊 Eller också servade jag den lilla damen i sömnen.

Morgonen började vi med Pippitittande i sängen. Behaglig starta måste jag säga. Men Elsa tröttnade tillslut så jag fick motvilligt gå upp.
Farmor kom hit när vi satt och åt frukost. Hon tog med sig båda barnen ut en lång stund. Elsa tupplurade i vagnen och Albin hjälpte farfar med röjandet på andra sidan åsen. 
Jag stannade kvar inne och drog igång med städning. Jag hann damma (nästan) hela övervåningen samt dammsuga kök och hall. Plus att jag rensade pappershögar som hamnat på hög, röran på byråerna inne i sovrummet och slängde lite halvvissna blommor.
När de andra kom tillbaka in, lite efter elva åt vi lunch. Två hungriga barn var det! 
Albin la sig för vila och somnade fort, helt själv.
Elsa och farmor övade att ställa sig upp innan också hon la sig för att sova. Elsa alltså 😉

Eftermiddagen började vi med lek inne men när den började spåra ur gick vi ut istället. 
Efter en promenad och lite lek i sandlådan gick Albin in till farfar och jag gick in och började med maten. 
Förengångsskull lyckades jag få Elsa att vila innan middagen. Det har varit helt omöjligt den sista tiden och istället har hon sovit en stund efter vi ätit, men det blir ju så tätt inpå riktiga nattningen.

Till middag kokade jag ihop en fiskgryta och Elsa tyckte den var supergod! Hon åt som en häst och "mmmm"ade efter mer när det gick för långsamt 😊

Fredagsgottet blev popcorn idag efter Albins önskemål. Oss veterligen har han aldrig ätit det förut så hur han visste att han ville ha det vet vi ej? 😉 Gott tyckte han det var iallafall!

Pappan busade slut fullständigt på Elsa men nu vid sänggåendet märks det knappt. Det går lika trögt ändå. Suck!


Trevlig fredagskväll gott folk! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0