Dagens rapport

Elsa har haft en sådan där dag då hon inte velat/kunnat sova. Det är så frustrerande att se hur trött hon är men inte kunna få henne till att koppla av och somna. Hon har inte sovit ens en timme sammanlagt på hela dagen men ändå har hon hållt god min och humör (förutom när jag försökt få henne till att sova). 
Jag fick cirka fem minuter för mig själv mitt på dagen. En stund för sig själv eller lite "rast" känns faktiskt ganska viktigt och behövligt. Vissa dagar mer och andra dagar mindre. Idag hade det varit behövligt men det är bara att gilla läget.
Disken höll jag på att slänga i sopkorgen istället för att ställa in den i diskmaskinen. Virrhjärna! 😊

Albin var idag klok och passade på att sova middag. Duktig pojk!
När han vaknat och vi stoppat i oss lite mellis gick vi ut. Mitt mål var att få Elsa att somna i vagnen. Det brukar vara lite lättare än inne. Fast inte idag. Hon kämpade emot och protesterade in i det längsta innan hon tillslut somnade. Av utmattning säkert.
Jag hann dra på mig arbetshandskarna, plocka fram sekatören och hämta skottkärran innan hon vaknade. Så gick det med min plan att försöka höstfixa lite ute (det är inget roligt att påbörja något för man hinner aldrig slutföra något eller ens knappt börja innan någon kallar på en). 
Albin hängde mest med farfar och de fixade med stugan. I helgen ställdes den på sin tänkta plats och idag skruvade de dit dörren
Fint blir det! Och Albin har lärt sig säga gångjärn och veta vad det är 😉 


Elsa och jag la oss för en tupplur efter middagen och efter många protester somnade hon och sov ordentligt äntligen. Synd bara att klockan var så mycket och hon var tvungen att bli väckt för att förhindra en alltför sen riktig nattning. Men lite efter åtta sov hon äntligen för natten och har sedan dess bara vaknat två gånger 😉 

Albin hade inga svårigheter alls vid läggningen idag och somnade helt på egen hand. 
Idag åt han upp hela sin portion med fiskbullar, potatis och morötter till middagen och det var riktigt roligt att se! Vi firade med glass till efterrätt. Och han åt ju faktiskt även riktig lunch idag också. Och en hel portion gröt samt smörgås till frukost. 
Han var väl helt enkelt hungrig efter att inte ätit middagen igår. 


Nu säger jag godnatt! Snart vaknar väl Elsa och vill äta. Hon har knappt inte velat äta något annat än mammans mjölk idag. Suck! Och den gångna natten ammade hon TRE gånger!!! I vanliga fall äter hon bara en gång. Får se hur denna natt blir....


Jag hann göra lite ute i trädgårdslanden idag och när jag lyfte på några vissna blad intill min julros finner jag dessa skönheter!
Vackert! När allt annat tackar för sig, säger godnatt och laddar om inför våren, ja då knoppar och blommar dessa! Helt fantastiskt! Den blommar i isande snö, stekande sol och i ruskig höst. Vilken kämpe! 😊

Kommentarer
Postat av: Farmor

Julrosen blommar för att göra dig glad och ge dig kraft att kämpa på :-)Ni är lite släkt med varandra tycker jag....

2014-10-21 @ 12:37:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0