Elsa 7 månader

Är vår lillstumpa redan så stor?! Hut är det möjligt? Varför ha så bråttom? 
Hur som helst är det en glädje att få se dig utvecklas för var dag som går.

Hon gillar musik och leksaker som låter. Så fort tex. telefonen ringer så börjar det rycka i henne och diggar.
Traktorn som åker och spelar musik är ju toppen! Den är hon tokkär i och jagar efter. Och hur lycklig blir hon inte när hon lyckas trycka igång något ljud på den själv! :) Och hjulen som snurrar på den är ju bara SÅ fina!

Brorsan är stora idolen. Och hans leksaker förstås. Hon vill hemskt gärna titta och känna på hans saker. Dock inte alltid lika uppskattat av brorsan.

På bara en vecka har hon gått från att åla lika långsamt som en snigel till att åla fort som bara den. Har hon siktet inställt på något speciellt så hetsålar hon dit! 
Lampsladden i hallen är ett av favoritmålet...

Äta och mat är inte så jätteintressant men det går åt rätt håll nu iallafall. 
Hon äter nästan en hel portion gröt till frukost och lite fruktmos.
Lunch består oftast av amning och frukt i någon form.
På eftermiddagen blir det oftast en amning och sedan mat när vi äter middag. Nu slukar hon nästan sin portion vid middagen och det är så härligt att se. Till efterrätt brukar det bli frukt, puré, eller rånkex. Idag fick hon sin första majskrok och den försvann i ett nafs. 
Oftast ammar hon sedan vid nattning mellan 18-19 och sedan mellan 22-23 någon gång. Nattätandet har jag lite dålig koll på numer efter alla veckor med miljontals uppvak. Men jag tror hon ibland äter runt 02-03 och sedan framåt 05-07. Ätandet vid 02-03 är nog väldigt sällsynt numer.
Det är väl dags att försöka hinna klämma in en bättre lunch nu snart men det är svårt. Är hon inte hungrig så äter hon inte och det är knappt hon hinner bli hungrig så som vi gör nu.
Vi har i ett par veckor försökt få henne att äta i den där smarta nätpåsen som man stoppat ner ex. fruktbitar i men hon har inte varit alls intresserad av att ens prova. Men igår äntligen testade hon och oj så gott det var med päron där i! :)

Nätterna fortsätter vara oroliga. Hon vaknar titt som tätt och är missnöjd och gnällig men somnar nästan alltid om efter bara ett par minutrar. 
Sover gör hon mest i vår säng. Oftast sover hon i sin säng fram till 00-01 och därefter mellan oss.
Morgon gör hon vid 06-07. 

Det är en väldigt närhetstörstig period hon är inne i just nu och då framförallt när det gäller att sova. Hon är väl inne i separationsfasen och har insett att hon är en egen individ och kan lämnas. 
Lite mer mammig har hon blivit men då mest bara när hon är trött och ett par dagar hade hon svårt att acceptera när jag försvann utom synhåll. 
På nätterna ligger hon oftast som ett plåster på mig. Jag försöker flytta bort henne en bit men nästa gång jag vaknar ligger hon lika tätt intill igen och jag ligger halvvägs över sängkanten. 
Hon söker ofta ögonkontakt och vill gärna gosa ansikte mot ansikte. Pilla på mammas näsa eller öra är mys och likaså dra i håret (aj!). Gärna när det är sovdags.

"Prata" har hon inte börjat med riktigt ännu men hon har mycket ljud för sig. Bla. knäpper hon mycket med tungan på olika vis och glädjeskriker ofta. Det senaste är att låtsas hosta. Och då gärna i kombination med munpruttar.
Mycket underhållande att se på :)

Står gör hon relativt stadigt (om man håller i henne såklart) men bäst av allt är att hoppa. 
I över en månads tid nu har hennes högsta önskan varit att kunna ta sig upp till sittande från liggande. Hon spänner sig som en båge med både huvud och ben upp i luften men än går det inte. Om hon inte har något att dra i som hjälp upp eller om hon från början redan halvsitter upp.
Att ställa sig upp har hon inte förstått ännu men hon visar ändå lite små tendenser till att börja ställa sig upp på knä. 

Inga tänder på gång vad vi kan känna.

Pappan sin fjäskar hon något kolossalt för och lindar honom kring sitt lillfinger redan nu ;) 

Det är en väldigt lättsam tjej vi har kräver inte mycket. Hon sysselsätter sig själv långa stunder bara hon har något att pilla med.
Men kvällar och nätter är hon som förbytt. Tyvärr. 

Dagens finaste gladfis! 

Kommentarer
Postat av: Farmor

En underbar tjej :-), Farmor är så glad och stolt.

2014-10-12 @ 10:16:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0