Nattligt oväder

Inatt vaknade Elsa vid ett för att äta. När vi sedan ligger och försöker somna om hör vi värsta mullret utifrån. Det åskade! 
Tydligen låg Albin också vaken för direkt efter mullret hör vi honom pipa av skräck. Peter går in till honom och han lugnar ner sig lite men börjar svamla om "ögen"/Jörgen, vår ena granne. 
Peter sätter igång Bamse för att försöka överrösta om det skulle mullra mera. Albin ber om mer mjölk och medan Peter går till köket och hämtar det börjar Albin rabbla som ett mantra: "ögen over. ögen over. Ögen over."/Jörgen sover. 
Antagligen var han väl inte helt vaken och fick kanske för sig att det var Jörgen som var ute och grävde eller något och att det var det som mullrade?
Just när han fått sin mjölk och lugnat ner sig lite till kommer världen blixt och sekunden efter går strömmen och allt blir kolsvart och knäpptyst till det att mullret kommer. Och Albin blir återigen vettskrämd den lille kraken. Turligt nog hade inte Peter hunnit lämna rummet. 
" ögen over hemma sitt hus"/Jörgen sover hemma i sitt hus, börjar sedan Albin gasta om och om igen och nästan lite argt.
Strömmen kom tillbaka ganska omgående men jäklars så svart det hann bli! 
Det blixtrade och mullrade ett par gånger till efter det och fast att persiennerna var neddragna lyste blixtrarna upp inne ändå och de gick inte att inte låtsas om dem. Peter la sig inne hos Albin till det var över och han somnat om och slutat skälla på Jörgen. 


Och faktiskt var ju det hela ganska komiskt. Att Albin börjar yra om Jörgen och beskylla honom för åskan mitt i natten. 
Man undrar ju hur han tänkte då 😊


Nu i efterhand tycks han inte ha något minne alls av nattens drama.
Jag frågade vid frukosten om han sovit gott inatt och det hade han sa han. Bra! 😉 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0