Elsa 6 månader

Vår lilltjejja fyller redan halvåret och det är ju helt galet!!! Liten blir stor så fort ju. 

Antagligen är den lilla damen inne i någon 6 månadersfas och har det lite jobbigt. Likaså hennes föräldrar.
 
Nattsömnen är sådär. Många uppvak med knorr och bök utan att veta riktigt varför. 
Somna på dagarna också väldigt svårt och mamman sliter sitt hår varje gång.
Det är tydligen jättehemskt att sluta sina blå för en skön vila, trots att hon är så trött att hon inte vet vad hon heter. 
När hon väl sover så ligger hon nästan jämt på mage eller annars på sidan. Somnar gör hon helst på mage och klapp/skump på rumpan. 
Oftast somnar hon runt sju på kvällen och sover förhoppningsvis till tio och vill då äta. Sedan sover hon till ett ungefär och då kan det räcka med att stoppa in nappen och klappa lite rumpa för att hon ska somna om eller också kommer hon över till oss och somnar om.
Vid fyra-fem brukar det vara dags för käk och mellan sju-åtta någon gång brukar det göras morgon.
(Fast den senaste tiden har ju nätterna sett helt annorlunda ut...)
På dagarna sover hon gärna en kortare lur på förmiddagen och sedan en längre middagsvila vid lunch och framåt tre-fyra är det dags för ytterligare en lite kortare tupplur på trettio-fyrtio minuter.

Sitta själv är hon riktigt duktig på nu men fortfarande helt ovetandes om att hon måste hålla balansen både framåt, bakåt och åt sidan. Lämnar henne själv sittande gör man inte ännu alltså :) Men med stöd är hon jätteduktig.
Rulla från rygg till mage och tvärtom har hon ju kunnat länge och hon ligger inte stilla några längre stunder på samma ställe. Hon kan rulla iväg en bit men gör sig sällan det besväret, istället ålar hon sig runt och visar även små tendenser på att nästan åla/dra sig framåt.
Att få sitta upp i vagnen nu är toppen! Hon sitter och spanar så mycket hon bara orkar när vi är ute. Men jobbigt är det så huvudet får ofta vila en liten stund mot kanten :)

Står gör hon gärna och då även hoppa. Hoppgungan är rolig men det funkar precis lika bra att stå och hoppa i någons knä.
Stadig och stark i benen är hon minst sagt!
Dra sig upp till stående från liggande när man sträcker fram sina händer är hon inte sen till att utnyttja. 

Hon har tålamod till max och kan sitta i evigheter och pilla med en och samma leksak. 
Hon vill alltid ha något att sitta att plocka med och även när det är dags att sova ligger hennes små fingrar och plockar och pillar in i det sista ända till hon sover.

Att äta har hon börjat få kläm på ännu mer nu. 
Till frukost får hon oftast gröt, hon får ännu inte ens en hel smakportion men vi ökar på sakta och hon älskar gröten. Gapar och "Mmm:ar" efter mera. 
Frukt i både puré och färsk form är smaskigt även det. Speciellt banan, äppelmos och katrinplommon.
Nu har också "vanlig" mat börjat smaka damen mera och smakisen med fisk, potatis och morot hon får vid middagen slukas även den. Till för bara någon dag sedan hann skeden knappt in i munnen innan maten sprutades ut igen och därefter vägrade hon öppna munnen igen. Busfian! <3
Ammar gör vi numer väldigt sällan. Trots att det enbart är jättesmå mängder av annat hon äter så märks det tydligt på amningen. Plus att hon knappt har tid längre till att ligga stilla ner och äta. Hon måste ju ha koll på allt runtomkring! 

Annars är hon till 99% en otroligt glad och lättsam liten dam.
Hon gillar att pussas och kramas. Dra fingrarna genom mammas hår är även det väldigt poppis. Att mamman försöker ha någon fin frisyr är helt lönlöst just nu... Likaså örhängen.

I klädväg sitter storlek 62 som en smäck men även några plagg i 56 används fortfarande. 
Och i blöjor är det Liberos nummer 3. Kort och gott är det en helt underbar liten stumpa vi har som skiner ikapp med solen och förgyller våra dagar med underbara leenden och glädjetjut.
(Nattetid är hon dock inte riktigt lika söt. Just nu iallafall.)
Mamma, pappa och storebror kunde inte få någon mer perfekt liten stumpa! <3
Dagens tjej! 

Kommentarer
Postat av: Farmor

Grattis Elsa, du är en riktig solstråle :-)

2014-09-12 @ 08:43:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0