Lugnet varade inte länge

Inatt var det dags igen...

När jag framåt elva igår skulle gå och lägga mig vaknar Elsa precis lagom och vet varken om hon ska sova eller vara vaken. Ligga eller sitta. Skratta eller gråta. 
Måtte hon inte bara väcka Albin nu också, tänkte jag.
Snart hör jag honom ligga och snyfta " mamma" inne hos sig. Jag går in och han är knappt vaken men vill ha "önk"/mjölk. Han får mjölk och så sätter jag på Bamse igen. Han nöjer sig och resten av natten hör jag inte ett ljud från honom. 
Jag tror han hörde att det regnade ute och blev orolig för åska också. Efter det där kraftiga åskvädret vi hade en morgon här i somras är han lite nojig för åskan.

Elsa somnade äntligen bredvid mig vid tolvtiden. Efter att ha klöst mig i ansiktet och slitit bort hälften av mitt hur på huvudet.
Vid fyra var det dags igen. Helt omöjlig är hon! Inget duger. Ganska frustrerande milt uttryckt. 
Vid fem somnar hon äntligen om efter tvångshållning och vaggande.
Fyrtiofem minuter senare ringde klockan och det var dags att väcka dagispojken.
Han väcktes på rätt sida och vi undkom tjafs. Farfar var snäll och körde honom till dagis vid halv sju och Albin fick så bråttom att han knappt hade tid att byta om från pyjamasen till sina andra kläder.

Elsa fortsatte sova gott och jag kröp tillbaka ner i sängen hos henne när jag sagt hejdå till Albin. En timme senare ringde klockan igen och det var dags att gå upp för att hinna iväg till simhallen.
Jag velade fram och tillbaka om hur vi skulle göra med tanke på Elsas förkylning men efter att jag rådfrågat simfröken igår så åkte vi iväg. Elsa snorar men är i övrigt pigg och feberfri.
Simlektionen gick galant och hon tycker det är riktigt mysigt. Idag var dessutom poolen extremt varm. Helt underbart att gå i då! :)
Hon somnade som en stock i bilen på hemväg och vaknade sedan till när hunden gav oss en utskällning här hemma. Därefter har hon varit som ett otämjt lejon. Galet trött men ska inte under några omständigheter ligga eller blunda och hon jagar upp sig själv till max. Och även mig.

Farfar kom hem med Albin från dagis vid tolv och han var hundra gånger lättare att lägga.
Elsa stoppade jag tillslut i vagnen och gick ut ett varv med. Nu sover hon som en stock, helt slutkörd. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0