Samma visa

Elsa bjöd på en någorlunda lugn natt inatt efter att hon vaknade vid 22 och var vaken ett tag innan hon somnade om. På mig. 
Däremot har Albin hållt pappan sysselsatt inatt. (Albin är pappans "bekymmer" nattetid eftersom Elsa ligger som ett plåster på mig varje natt) Han vaknade först vi ett men somnade om efter att pappan la sig på golvet inne hos honom. 
Vid fyra var det dags igen men då blev det ingen omsomning. Pappan och Albin gjorde morgon redan vid halv fem. 
Även jag och Elsa var vakna då men kunde slumra om till och från ett par timmar till.
Pappan och Albin slog läger ute i soffan. Innan Barnkanalen ens börjat sända.

Förmiddagen var inte speciellt actionfylld. Vi alla var ganska slöa. Pappan och Albin höll till ute medan jag och Elsa grejade inne med lite städ bla.

Eftermiddagen passade vi på att vara ute, det ser ju ut som det var vår sista dag med sol och värme för denna höst.
Grabbarna klippte gräs och jag målade om ett par utestolar.

Till middag hade Albin önskat Pizza så vi bestämde att vi kunde åka och äta dem hos farmor. 
Elsa var supertrött när vi åkte och vi tog en extra sightseeingtur åt "fel håll" som Albin sa när vi tog vägen över skogen istället för den vanliga vägen för att Elsa skulle kunna hinna sova en stund. Men det tyckte inte hon. Hon var vaken och tjoade glatt hela vägen.
Väl hos farmor och pizzan skulle intagas hade Albin inte tid att äta. Han var ju tvungen att "lääka" med alla sakerna.
Elsa fortsatte vara vaken och tillslut började humöret tryta så vi tackade för oss och styrde hemåt igen. Hon höll sig vaken hela vägen hem också. Galna flicka!

Hemma hann Albin titta på Bompa en stund innan han hoppade i säng och båda barnen somnade lätt och smidigt innan klockan var sju. Jippie!
Dock varade lyckan enbart i sisådär tjugo minuter för då hade Elsa sovit färdigt. Tyckte hon själv. Hon satt uppe med oss en stund innan jag nattade om henne igen. I samma veva börjar Albin oja sig. Det blev tack och lov inget med det. Men Elsa han vakna och gnälla säkert fyra gånger innan klockan var tio.
Och även Albin hann vakna ytterligare en gång och oja sig även han.

Våra lugna kvällar här hemma är ett minne blott. Att vi kan sitta för oss själva i soffan en stund innan läggdags existerar inte längre. Vi springer i skytteltrafik mellan barnen hela kvällarna och även nätterna.

Nästa helg när vi har nattgäster funderar vi på att ta in på hotell! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0