Bil och möbeltvätt. Hundklipp. Rentvätt.

Igår gick det inte att få Albin till att vila middag. Hans gäspar avslöjade hans tillstånd men det hjälpte inte. Jag vet inte hur många gånger jag la tillbaka honom i sängen. Man måste ju vara konsekvent, har jag sagt att han ska vila/sova så måste jag ju stå fast vi det. Speciellt nu när trotsen är i topp.

Elsa var så trött så trött så hon somnade rätt lätt iallafall.
Hon hade ju varit vaken sedan sju på morgonen. Jag hade hoppats hon skulle ta en liten powernap i bilen när vi åkte till eller från pappan på jobbet men så blev det inte.
När Elsa är trött så går, går och går hon. Utan någon färdplan, start eller mål. Hon bara går oavsett om vi är inne eller ute. Lite roligt 😊 Men iom. tröttheten är inte balansen den bästa och inte heller tålamodet, så hon ramlar och snubblar en hel del vilket kan leda till hiskeliga utbrott 😉

När Elsa vaknade från sin alldeles förkorta middagslur fick också Albin komma ut från sitt rum. Meningslöst att få honom till att vila då. Vi åt mellis istället och så förberedde jag middagen innan vi gick ut.

Albin och farfar tvättade bilarna
(Elsa går och håller krampaktigt i brorsans bajsblöjpåse) 

Jag tog med jycken och Elsa på promenad i hopp om att damen kunde slumra lite igen. Det tyckte inte hon.
När vi kom tillbaka sprutade jag av utemöblerna, några cyklar och ett par traktorer 😊
(Till höger i bild ser ni Albins åker som han harvar (med en kratta) ungefär fyra gånger om dagen 😊 
Det har varit en rabatt där för länge sedan och sedan dess har det enbart varit en snubbelgrop. Därför har vi nu tagit gammal jord från växthuset och lagt dit och ska väl försöka så nytt gräs där så småningom också.) 

Båda barnen åt bra med middag! Elsa åt två portioner och Albin åt upp en, efter massa annat hittepå.

Peter drog igång friseringen av jycken och Albin "hjälpte" till.
-Ska du klippa hans öron?! Frågade Albin häpet.
- Ja. Eller bara pälsen på öronen förståss. Svarade pappan 😉 

Jag försökte ta hand om rentvätten. En hel blå Ikeakasse med rentvätt skulle sorteras in på rätt ställe och till hjälp hade jag Elsa.
Men vi var inget bra team. Hon gjorde inte som jag ville och när hon inte fick lägg sina kläder i min underklädeslåda blev hon skitsur. 
Vi gav upp tillslut.


Nattningarna gick galant!
Elsa somnade på fem minuter redan innan sju och rörde sig inte urfläcken på hela kvällen. Inte så konstigt då hon varit vaken sedan ett.
Albin somnade också ganska omedelbart och sov hela natten. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0