Otursdag för lillstumpan

Imorse väcktes jag av små sylvassa fingrar som med våld borrade sig in mellan mina läppar och in i munnen. Tack för den väckningen Elsa! 

Fantastiskt väder idag så vi tog en ordentlig promenad efter frukost. Elsa såg rätt sliten ut och somnade halvvägs. Hon sov nog i 1,5 timme! Jag satt på soliga trappan och virkade 😊 Tillslut fick jag väcka henne så vi skulle hinna i tid till dagis.
Sömntutan ❤️ 

Vi kom i väldigt god tid till dagis så vi hann smita in hos pappan och hälsa medan de lunchrastade. 

Albin höll sig nätt och jämt vaken i bilen hem. Jag försökte prata om allt mellan himmel och jord men fick klent gensvar 😊 Hemma stöp han i säng.
Elsa och jag åt lunch och sedan sov hon ytterligare 1,5 timme. Trött tjej idag.

Vi åt mellis och sedan gick vi ut. Först en runda med barnen i skrindan för att kissa hunden lite och sedan lekte vi i sandlådan och lekstugan
Elsa åkte på en riktig oturseftermiddag! 
Först försökte hon stödja sig på Albins skottkärra men den tippade såklart och Elsa med den och ena plåtkanten träffade henne rätt över ena ögonbrynet.  Men hon är tuff och var bara ledsen en liten stund och hängde sig runt halsen på mig innan hon fortsatte leka.
En stund senare när vi var i lekstugan stod Elsa och drog i dörren inifrån medan Albin stod på utsidan och drog, Elsa rycks med dörren ut och slår återigen i pannan, i dörrposten. Hon blir ledsen några sekunder och sedan var det bra.

Klockan gick och vi var tvugna att gå in och fixa middagen. Ingen av ungarna vill såklart gå in. Jag nästan släpar in dem bägge. Albins horn växte ut och han levde rövare. Fy fasiken! Vilket humör han växlade till!
Med lite spagetti och köttfärssås i magen lyckas han tillslut samla sig. 
Humöret blir svajigt när man inte äter någon mat på dagis.
Och Elsastumpan hann slå i sin lilla panna en tredje gång i väntan på middagen. Denna gång efter ett dyk ner från gluggen mellan kastrullskåpet och vedspisen. 

Efter maten går Peter och barnen ut igen. Jag stannar inne och vilar mitt fortsatt onda och dumma knä.
Framåt halvsju kommer de in igen och kvällsritualerna inleds. 
Elsa lyckas återigen slå i sitt huvud! Fast denna gången var det bakhuvudet som fick sig en smäll av soffbordet när hon snubblade.
Ja idag har hon fått utstå mycket. Hon som är så försiktig och typ aldrig ramlar har idag fått alla smällar på en och samma gång. Men hon var lika glad för det 😊

Nattningarna gick smidigt även idag och de har sovit hela kvällen. 
Jag och Peter har suttit och funderat lite om sommaren, om och isåfall var vi ska åka på semester. Tidigare år har vi ju nästan bara åkt till Linköping och sedan någon dagsutflykt. Nu tänker vi att det kanske skulle vara kul och trevligt att åka på "riktig" semester. Men längre än så har vi inte kommit i planeringen.

Den största vår och soldyrkaren nu är jycken! Han njuter förfullt att ligga ute på trappan eller i gräset i vårsolen och ha det gott. 
De dagar det inte är sol står han bara på trappan och skäller. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0