Skogen

Idag har jag inte gjort annat än plockat leksaker känns det som! Vi gick ut innan nio imorse men ändå hade jag hunnit plocka leksaker till förbannelse på de få timmar vi varit vakna.
Om det inte vore för att lekköket används flitigt av båda barnen flera gånger om dagen oftast så hade jag för länge sedan slängt ut eländet med alla dess små pryttlar och eldat upp det. 
Vårt kök ser ut som ett bombnedslag VARJE dag! Det ligger småglas, virkade stekta ägg, tomma kryddburkar och korvar av plast överallt. Det hjälps inte att man ihop allt tio gånger på en dag, efter bara några minuter ser det likadant ut igen. 
Fast å andra sidan är det ju kul att de leker med det 😊

Annars har vi haft en bra dag.
Vaknade vid halv sju, fixade med frukost och vid nio kom småsysslingarna med mamma hit. Vi hade bestämt att gå ut i skogen idag. Och idag besökte vi riktiga skogen. Vi tog grusvägen upp i skogen och en bit in på vägen runt sjön.
Grabbarna roade sig bra. Besteg grushög, klättrade på stenar, sprang och kastade sten i vattenfyllda diken.
Matsäck hade vi med oss såklart och det var så skönt att sitta i solen med hela skogen som lä.
Elsa som var supertrött direkt efter frukosten kunde inte koppla av och sova utan ville såklart vara med. Men hon nöjde sig iallafall med att sitta kvar i vagnen och bara titta.
Vi gick hemåt och fortsatte leken. Grabbarna körde såklart lite ved åt farfar bla. 

Vid tolv drog de hemåt och jag tvingade in mina barn.
Albin hade precis innan ätit upp sin matsäcksmacka så han stöp i säng och somnade nästan omgående.
Elsa var så slut att det inte var någon idé att sätta henne vid bordet och försöka få att äta lunch utan hon fick en flaska välling och la sig i vagnen. Tre minuter senare sov hon 😊 

Två timmar senare vaknar Elsa och likaså Albin. 
Fråga mig inte var de två timmarna tog vägen?! Jag hann typ bara röja undan på diskbänken, plocka leksaker, samla ihop tvätt och sitta på soffan en liiiten stund. 

Mellis, middagsförberedelse, lek, lite bråk och så gick vi ut. Vi gick dock inte så långt för himlen såg ganska hotfull ut

Just när vi nådde trappan hemma öppnade sig himlen och haglet slog ner!
Albin var nere hos farfar till pappan kom hem och det var dags att äta. 
Grabben är jättetråkig när det gäller mat nu igen. Jag hoppas det inte beror på magen. Det är så svårt att veta tyvärr 😞

Pappan och Albin var ut igen efter maten. 
Jag och Elsa underhöll oss inne. Hon var så trött så minsta lilla motgång eller snubbling var katastrofal! 
Jag inledde nattningen tidigare än vanligt men vad hjälpte det? Efter nästan en timme gav jag upp och pappan tog över. En kvart senare sov hon 😉 Och gör så än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0