En dag med maskiner, tåg och kräftor

Igår drog vi ut till Helen och nichlas på förmiddagen och tittade på hans traktorer och maskiner. Albin skulle nog kunna strosa runt där i en evighet 😊 Och Elsa också säkerligen. Hon tycks ha intresse för traktor också 
Vi tog en fika innan vi åkte vidare, nu skulle vi åka mintåg.
På vägen ut till landet bor det en tågfantast som byggt upp en liten järnväg och kör med miniatyr ånglok. Han har nog haft öppet för allmänheten i säkert tio år och nu först blev det av att vi stannade där.
Barnen tyckte det var otroligt spännande och satt som två tända ljus de minutrarna det tog att åka runt 😊
Albin ville åka ett varv till men det fick han inte för oss och vi fick bära honom tillbaka till bilen och han gallskrek hela vägen tillbaka ut till landet.
Det var jättefint uppbyggt men en ganska lång bana man fick åka runt. Man klev av och på vid en station och bitvis var det tom. dubbelspår. Man fick även gå upp till lokstallarna och titta in i verkstaden. Ett café fanns det också men vi var ju relativt nyfikade så vi hoppade det.

Efter middagen gick vi ner till sjön och badade. Albin provade att bada med flytväst så han vet hur den fungerar om han framöver skulle drutta ur en båt. Jag, Peter och Elsa badade också.
Framåt kvällen åt vi kräftor. Gott! Varken Albin eller Elsa tyckte dom var läskiga 😊
Och både tyckte dom var goda. 

Det blev sent i säng igen och Elsa som sovit illa flera nätter nu samt inte ens sovit en timme sammanlagt under dagen stupade i säng. 
Albin la sig strax efter men han har börjat ta lite längre tid på sig att somna om kvällarna hur trött han än är. Men när han väl somnat så sover han som en stock. 

När båda sov drog vi faktiskt igång ett parti med kort. Det är nog över ett år sedan vi spelade sist så det var kul! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0