En energislukande dag

Inatt sov Elsa väldigt oroligt tydligen. Hon knorrade en gång i timmen från tolv och fram till sju imorse. Jag märkte dock ingenting, hon delar ju sovrum med mormor och morfar så det var de som fick ta den smällen.

Barnen och jag har fått klara oss själva hemma idag, både mormor och morfar var tvungna att rycka in på sina jobb trots att de egentligen inte börjar jobba förän nästa vecka.

Elsa somnade middag inne i sängen redan innan lunch idag. Och givetvis var Albin enbart intresserad av att gå ut till lekparken just då. Jag lät honom faktiskt gå dit ensam. Det är en liten lekpark här inne på gården bara ett tiotal meter från ytterdörren men ändå kände jag mig lite nojig över att han var där själv. Jag satte mig på en stol utanför dörren så jag kunde höra honom och om jag ställde mig upp kunde jag se honom och samtidigt hörde jag om Elsa vaknade.
Jag beordrade honom att inte gå längre bort än till sandlådan och han skötte sig exemplariskt! Han kom dessutom till mig titt som tätt och snicksnackade lite 😊 
Men vad svårt det är att släppa taget om honom mer och mer. Han blir ju mer och mer självständig och man märker att han växer av att få lite mer fria tyglar.
Jag frågade mamma när hon släppte ut mig själv i samma lekpark ute på gården  men det mindes hon inte riktigt.
När han lessnade på sandlådan gick vi och satte oss på baksidan istället och Albin körde med sin nya traktor och dess maskiner 😊
Elsa vaknade framåt ett och vi åt lunch och gick ut igen.
Vi gick till lekparken lite längre bort och gungade och lekte korvkiosk. Elsa som har så bråttom hela tiden och springer nästan jämt istället för att gå trillade raklång på asfalten minst fyra gånger. Hon klarade sig fint alla gångerna turligt nog.
Efter en stunds lekande bestämde vi oss för att gå bort till affären och köpa oss varsin glass. Jag lät Albin visa vägen och givetvis hittade han rätt på alla gångvägar och mellan hus. Jag har aldrig gått med honom den vägen innan. Han kan allt! 😉
När glassarna var uppätna gick vi hemåt igen och stannade en stund ute på gården innan Albin tyckte det blev för varmt (25 grader i skuggan) och ville in och leka istället. 

Resten av eftermiddagen höll ungarna på att driva mig till vansinne. De bråkade om leksakerna, snurrade alldeles för fort på snurrfotöljen, slängde omkring med leksakerna, Albin plockade isär sina bilar, Elsa klättrade i trappan och jag hade fullt sjå att ens kunna hinna på toan.
Albin och jag har dessutom haft några rejäla duster gällande toabesöken. När jag tog honom på bargärning ståendes klämmande med byxorna på, fem minuter efter att han suttit på toan, fick jag nog och bar ut honom på dass och tvångssatte honom på holken. Där satt han sedan och vrålade efter "moooooormooooor!!!!" som ännu inte kommit hem från jobbet.
Ja den här veckan har inte varit lätt gällande toabesöken för den lille herrn. Jag valde medvetet att INTE ta med hans käresta potta hemifrån i hopp om att hans spärr att inte vela använda vanlig toa skulle släppa. Men det har gått sådär. Med kisseriet går det galant men med resten går det knappt alls. 
Jobbigt är det! Både för honom och oss andra.

När jag började koka ihop middagen började Elsa härja som en galning. Hon blev skogstokig. Herregud! Inga spärrar finns det på köksskåpen och det har hon ju upptäckt såklart. Sopskåpet bla. tycker jag inte är någon jättehöjdare att hon grejar i men när hon hittade skåpet fullt med plastburkar och lock blev hon tvärtyst och fick massvis att plocka med 😊 Tyvärr varade inte den lyckan så länge heller för ganska snart hittade hon elvispen och den tyckte jag inte hon behövde mecka med. Inte heller dra ut hela rullen med fryspåsar....
Maten blev tillslut färdig och lugnet la sig för en stund. 
Albin åt åtta skruvmakaroner, lämnade bordet och började apa sig igen. 
Elsa åt bra, trots brorsans cirkus. När hon sedan ansåg sig färdigäten satt hon och sköt iväg de sista matbitarna med skeden. Ja på riktigt! Det gjorde hon även med lunchen och mellisfrukten. 
Förstår ni att jag blivit gråhårig idag?! 😊

Efter middagen gick vi ut igen innan de hann riva stället.
Lekte lite i lekparken och gick några varv runt huset. Albin tog ett par varv runt helt själv. Stolt grabb ❤️
Men mest höll han på med brevlådan. Han öppnade och stängde den närmare tusen gånger och tröttnade aldrig. Tillslut kröp han nästan in i den hela han
Elsa tyckte det var skitkul och försökte stänga luckan 😊

Mormorn kom äntligen hem framåt sextiden och det var med nöd och näppe vi lyckades få Albin till att gå in och lämna den älskade brevlådan.
Lite Bompa och faktiskt lite mera middag för båda barnen, morfar kom hem och sedan sängen.
Elsa somnade på en kvart.
Albin och jag ringde Peter med FaceTime och sa godnatt innan mormorn läste godnatt bok. Det var väldigt viktigt att det var mormor som läste idag. Sedan somnade han fort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0