Den stora julstökardagen 2015

Idag har ingen av oss legat på latsidan. Eller jo, jag gjorde det lite imorse efter att jag utnämnde mig själv till den som fick ligga kvar i sängen efter att barnen vaknat. Halv tio orkade jag hala ur sängen.

Förmiddagen gick åt till att röja, städa och fixa nere i källarn. 
Jag vet inte vilken gång i ordningen det är vi gör det på de tre åren vi bott i huset. Av någon lustig anledning samlas det massa bråte på hög där nere och det ser ut som en krigszon. Men nu är det riktigt fint och nästan all bråte är borta! 😊 Vi väntar ju gäster över jul som får husera där nere nu när Elsa övertagit det forna gästrummet, så lite ordning vill man ju bjuda på. 

Tomtegröt till lunch och därefter middagsvila för barnen.
Elsa somnade beskedligt men med Albin var det värre. Jag vet inte hur många gånger vi föste tillbaka honom in på rummet. Även om han inte lyckades somna så ansåg vi att han kunde stanna inne på sitt rum och ta det lugnt. Det funkar oftast bra men inte idag. Det är så fruktansvärt frustrerande när vi ser hur trött och medtagen av förkylningen han är men ändå kan han inte förmå sig till att att ens försöka ligga stilla och blunda.
Tillslut blev jag förbannad och sa att Tomten inte kommer komma till honom. 
Han blev ledsen men lydde inte vår uppmaning med att stanna inne på rummet ändå.

När Elsa sovit färdigt drog grabbarna iväg en snabbis till affären och jag, Elsa och jycken gick ut. 10 grader varmt, ljumma vindar och skrinda istället för pulka fyra dagar innan julafton....
Ute har min julros hur mycket knoppar som helst! Uppiggande 😊 

Vi har inte hittat någon gran här hemikring som vi tyckt passat som julgran eller som vi velat tjuva, så Peter skulle nu i veckan åka in och köpa oss en. Men jag fick ett ryck och gick och kollade borta på baksidan här hos oss och hittade faktiskt en hyfsat fin och som ingen skulle sakna 😉 Varför göra det så svårt när man bara behöver gå tio meter ut i skogen från tomten 😉 
Så imorgon klär vi nog gran tror jag!

Efter eftermiddagsfikat drog vi igång julstöket igen. 
Peter och barnen drog igång pepparkaksbak medan jag experimenterade en eventuell efterrätt till jul, samtidigt som jag började rulla köttbullar. Nästan 2,5 kilo färs. Jag trodde aldrig jag skulle bli färdig, men det blev jag och köttbullarna blev goda!
Pepparkaksbakarna var också duktiga och degen tog slut på ett kick. Och nä, det var faktiskt ingen som åt upp den 😉 Elsa åt lite men Albin bakade utan att tjuväta.

Efter middagen spårade Albin ur fullständigt. Tröttheten tog över och hornen växte fram. Larv vid matbordet och gap och skrik när vi dukade av efter att vi inte orkade sitta och vänta på hans tramseri mera.
Klockan sex var han redan nerbäddad för natten. Absolut inte frivilligt dock. Men han somnade nästan bums. 
Så någon provsmak av min påhittade efterrätt blev det inte. Får hoppas på en trevligare middag imorgon och efterrätt då istället.

Det har börjat blåsa här ikväll och Albin har redan vaknat ett par gånger av ljudet och tyckt det är otäckt. Hoppas det lugnar ner sig så vi får sova ostört inatt.

Jag har slagit in lite av klapparna ikväll. Vi ska inte köpa mycket har vi bestämt och det känns inte heller som vi gjort det, men ändå blir det en hög med klappar
Och fler finns det att slå in.


Tvättmaskinen har gått varm idag. Fem maskiner har jag hunnit med! Nu är nästan alla kuddar och sånt från vår magsjuka tvättade. Allt tar sin lilla tid. 

Godnatt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0