Elsa 21 månader

Ytterligare en månad har passerat och återigen halkar jag efter med månadsuppdateringen för vår stora lillstumpa ❤️

Denna gång har jag äran att berätta att den lilla damens ordförråd fullkomligt EXPLODERAT! Äntligen!!! 😊 Det ploppar ut nya ord nästan dagligen och hon finslipar uttalen hela tiden, så det är ibland svårt för oss att hänga med.

Hon har lagt all krut på pratet nu så det finns inte så mycket annat att berätta.
Men det häftigaste och roligaste av allt är att det går att föra riktiga konversationer med henne nu och man får riktiga svar ❤️
Men hon använder sig fortfarande mycket av sin tungknäppning också. 
Frågar man Albin om en sak måste man fråga Elsa samma sak också och berättar Albin någonting så berättar hon också någonting ❤️

Elsas ordlista:
Dumde= strumpor
Bappa= pappa
Mamma
Dodda= docka 
Bampa= lampa
Diddi= Pippi
Ba= bajs och napp
Dappa= tappa 
Dato= dator 
Pappi= papper
Tatoj= traktor 
Hedå= hejdå 
Biii= bil
Aldin= Albin 
Domde= tomte
Ditoj= Nico 
Flygplan kan hon säga riktigt bra men jag kan inte stava till det 😊
Igår när hon låg i sängen och skulle somna middag hörde jag hur hon låg och rabblade "Aldin" om och om igen. Så gulligt! Sitt eget namn har hon inte ens försökt uttala ännu.

Tänderna har blivit flera men ska jag vara ärlig så har vi väldigt dålig koll på hur många och vilka som kommit fram. Den sista veckan har hon haft det extremt jobbigt i munnen och varit jättekinkig pga. det. Hon har haft och har fortfarande svårt att sova om nätterna samt att hon vid flertalet tillfällen stött emot munnen och blivit riktigt ledsen för att det gjort så ont. Och det är en omöjlighet att försöka se eller känna var det tittar fram nya. Hon biter ihop stenhård och lyckas man få in ett finger i munnen på henne så ska man vara glad om hon inte biter av det 😉

Bästa "leksaken" just nu är en tom liten påse. Den plockar hon i och ur saker i och håller sig sysselsatt i en evighet. Har hon sedan en påsklämma också är lyckan total. 
Annars lagas det mat så det står härliga till flera gånger om dagen. 

Första kräksjukan har hon hunnit ha nu samt att hon tagit sitt första blodprov. Händelserik månad 😉

Brorsan är stora förebilden och de sista dagarna har de börjat leka riktigt bra tillsammans. 
Albin styr och ställer givetvis men Elsa har tålamod till tusen och rättar sig mestadels efter hans instruktioner och påhitt. Men samtidigt låter hon sig inte bli överkörd heller utan biter ifrån om han tränger sig på hennes lek. 

Nattningarna har gjort en helomvändning och består nu av totalt kaos med skrik och vrål redan innan hon ens fått på sig pyjamasen. De senaste kvällarna har det tagit uppemot en timme från att hon lagt sig till att hon somnat. Och det spelar ingen roll om vi sitter inne hos henne eller ej. 
Hon vaknar sedan någon gång under natten och står och gormar i sängen, det slutar oftast med att hon får komma in till oss, där hon ligger och pillar örat på mamman resterande timmar av natten....
Välling har hon inte velat ha en endaste gång sedan hon var kräksjuk för en vecka sedan. 

Humöret har hon fortfarande kvar.
Kläder måste hon oftast få välja själv och på eftermiddagarna efter vilan vill hon oftast gå utan tröja eller byxor här hemma. Valet av strumpor är extremt viktigt!
Får hon inte som hon vill så lägger hon sig på golvet och vrålar. 

Äter gör hon minumalt just nu, vid alla måltider. Frukt smakar bäst och nu har hon börjat att tycka om mjölk. 

Älskade du ❤️ Du är så fin och go ❤️

Kommentarer
Postat av: Mormor

Duktig, stor tjej!
Vi längtar efter dig. <3

2015-12-18 @ 13:31:26
Postat av: Farmor

Hon är en riktigt fin princessa :-)

2015-12-18 @ 17:55:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0