En ofarbart lååååång luciadag

Här började dagen sent. Albin var först ut att vakna, som vanligt, men han nöjer sig så bra med att få sätta sig och titta på tv själv i lugn och ro. 
Elsa vaknade efter åtta någon gång tror jag. Själv var jag helt bombad. Frukost åt vi inte förrän klockan var tio nästan. Ingen i familjen har någon aptit.

Efter frukosten gick vi ut allihop, i hopp om att lite luft skulle pigga på oss.
Vi tog en liten promenad och pappan bar ut den gamla bäddsoffan som stått nere i källarn. 
Det började faktiskt snöa och det fortsatte hela eftermiddagen!

Albin inveg äntligen sina nya ROSA vinterstövlar. Han valde dom själv 😊
Nu vill han även ha en rosa overall. Precis som Elsa.

Inne fortsatte legobygget med stort engagemang. 
Kolla in Elsa som nästan krupit in i lådan 😊 Hon satt och kastade ut varenda liten bit ur lådan. Men hon var också (ganska) duktig att städa ihop sedan.

Att behaga alla till lunch var inte lätt. Jag hade ingen matlust alls men fick i mig några gurkskivor och ett glas vatten.
Albin ville ha sylt. Men enbart sylt till lunch gick jag inte med på, så det slutade med att han åt keso med sylt. Han var nöjd och vi nöjda över att han faktiskt äntligen åt mer än han gjort de senaste dagarna.
Elsa skulle också prompt ha keso när brorsan åt det men hon spottade bara ut det och åt tillslut lite korv och makaroner.

Jag mådde rätt bra efter frukosten men ju längre förmiddagen gick ju konstigare började jag må. Trött och typ illamående.
Vi la oss alla för vila efter lunchen, planen var att åka iväg på julmarknad men ingen av oss var i skick till det. Albin var likblek hela morgonen och orkade knappt sitta med vid frukostbordet och Elsas tand bråkar fortfarande och hon är vääääldigt känslig och labil i humöret.
Jag la mig tillsammans med Albin och han somnade fort. Däremot lyckades inte jag med det, istället smög jag ut och la mig bredvid Peter i vår säng och där somnade jag så gott och var inte kontaktbar förrän framåt fyra igen. Då stod Peter och stekte pannkakor med två ivriga barn och en hund runt benen 😊

Jag tog med mig jycken ut på en liten runda och nu hade det kommit ett par centimetrar snö! ❤️ Det piggar upp lite. 

Middagen uppskattades av oss alla och barnen åt riktigt bra. Jag fick också i mig hyfsat men fick efteråt magknip. Det är inga snälla dieter vi gett våra stackars magar dessa dagar, men vad gör man inte när inget annat går att få ner.

Efter maten fick barnen öppna varsitt paket på kalendern, de låg efter ett par dagar igen. Varsin liten bil och en tablettask/russinask innehöll dem. Passande då det vare sig blivit något fredags eller lördagsgott för dem denna helg 😊 Sedan satte vi oss tillsammans i soffan och tittade på lucia på tv i försök till att få lite stämning och julkänsla. De satt fint och stilla ända till deras askar var tomma, då körde de rally runt soffbordet med sina nya bilar. Fullt ös!
Efter julkalendern var det godnatt.

Ingen bra kväll här ikväll. Det blir så när de sovit middag till halvfyra och tryckt i sig godsaker en timme innan läggdags...
De låg och gormade i sina sängar växelvis innan de slut gav upp efter mycket om och men och efter cirka 1 1/2 timme sov dom båda två.
Två timmar senare vaknar Albin och har ont i både rygg och tå. Efter en slurk mjölk, lite alvedon och lite övertalning har han nu somnat om inne i sin säng ❤️ 

Imorgon hoppas vi vara pigga och glada igen! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0