Julafton 2015

Nu är den stora dagen slut för oss.
Den har varit bra och barnen gick och la sig mer än nöjda! Och det är huvudsaken. 

Albin vaknade redan vid halv sju imorse men fick hålla sig till tåls med alla klappar under granen tills jag och Elsa vaknade vid halv nio. (Elsa har legat hos oss inatt och knorrat en hel del 😔)
Sedan öppnades det klappar för glatta livet! Allt ifrån timmerlastbilar, till dockor och strumpor fanns i paketen. 
Elsas ögon är ännu värre idag jämfört med igår. Men hon är så tapper ❤️ Några fina julkort blir det dock inte i år 🎅

Vi åt sedan jullunch. Barnen åt som myror.
Efter maten drog jag och Peter iväg på lite Tomteturne'. Allt gick som planerat. Jag Tomtade och han körde.
Vi kom hem en timme senare än det var tänkt men det gick bra ändå. Barnen gick det ingen nöd på här hemma! De hade det bra med mormor och morfar och farfar anslöt han också under eftermiddagen.
Albin hade tyckt Kalle var riktigt bra.
Elsa hade det lite jobbigt dock, hon hade inte lyckats somna någon middag hur än mormor försökte med både vagn ute och i sängen inne. Hon var så trött så trött men höll modet uppe ändå.

När vi kommit hem satte vi oss och åt lite ost och kex och skinkmacka, helt plötsligt ser vi någon komma gåendes med en lykta ute på vägen. Det visade sig vara tomten!
Han kom in till oss och gav barnen ännu mer klappar. Och hunden. Han älskar tomtens säck! Den är lika intressant varje år av någon anledning 😊
Albin var lite reserverad mot tomten, inte rädd men stod gärna lite på håll. Han hämtade paketet men gav honom ingen kram.
Elsa tittade åt ett helt annat håll i början men mjuknade sedan lite och gick ändå ganska nära. 
- Vilken tur att Tomten kom hit! Sa Albin flera gånger ❤️
- "Dotte"/tomten, sa Elsa. 
I det ena paketet var det en discolampa till dem båda och den var ju tvunget att prova innan de kunde lägga sig! Elsa samlade ihop sina sista krafter och dansade järnet! Albin svängde runt lite men drog sedan fram en pall och satte sig och tittade medan Elsa dansade. Haha! Tröttis. 
Därefter var det god natt!
Båda barnen somnade omgående och snarkade som små grisar.
Vi vuxna dukade fram glögg och massa choklad och sjönk ner i soffan. 
Efter ett tag tittade vi på klockan och insåg att den bara var ÅTTA! Vi var helt slut och skulle lugnt kunnat lagt oss men istället började vi kolla på Sune på bilsemester. Lagom när den var slut började Elsa sitt vanliga knorreri. 
Hon kom upp en stund och satt och halvsov i soffan innan hon bäddade ner sig nere med mormor och morfar. 
Hoppas hon kan sova hos dem så mina öron får lite semester inatt. Jag blir ju nästan skinnflådd på örsnibbarna efter att hon legat hos oss flera nätter i rad! 

Natti natti! Imorgon fortsätter firandet.
Hoppas Elsa ser och mår bättre då och att Albin inte blivit sämre, han har nämligen sett så blek ut idag och börjat snora lite igen 😔 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0