Måndag med krassel och julstress

Jag hade skitsvårt att somna igår och när jag la bort telefonen och la huvudet till rätta på kudden så dröjde det tre sekunder till att Elsa började knorra. Tack och lov nöjde hon sig med att jag stoppade in nappen på henne, men hon fortsatte knorra titt som tätt.
Albin sov oroligt han också. Varje gång det kom en kraftig vindby som tog tag i taket så det knakade eller det susade i hans ventil så vaknade han till ojade sig. Han kom in hit innan jag hunnit somna och jag lät honom lägga sig mellan oss. Annars hade han troligtvis fortsatt sova oroligt och pipit. Han somnade om så gott mellan oss och snarkade friskt. Ännu svårare för mig att lyckas somna....
Vid två väcktes jag av Elsa. Jag orkade inte ens försöka få henne att somna om inne hos sig så jag tog med mig henne in till Albins säng istället och där sov hon och jag resten av natten. 
Sju imorse kom Albin in och väckte oss med ett "HEEEJ!!!". 


Efter frukosten åkte vi in till staden med planen att få julhandlingen avklarad. 
Det gick jättebra och de var så duktiga. Jag mutade dem med en fika innan 😉
Två nöjda barn ❤️

Vi var hemma vid ett igen och slängde i oss lite lunch innan vi la oss för vila.
Elsa somnade tio minuter i bilen hem och tog nästan en timme på sig att somna hemma i sängen, vilket resulterade i att jag var taskig och väckte henne efter en halvtimme eftersom klockan hunnit bli så mycket.
Albin sa själv att han var jättetrött och det syntes på honom, men inte sjutton hade han ro att ligga någon längre stund i sängen ändå. Han var snart uppe igen och jag orkade inte strida emot.

Vi tog en mellis, farfar kom in och jag passade på att gå ut en sväng med hunden innan det blev kolmörkt.

Peter skulle jobba ända till kvällen men hann komma hem och äta middag med oss emellan. 
Elsa som tjatat och gnällt efter "bappa"/pappa hela dagen blev blyg när han äntligen kom hem ❤️

Barnen var riktigt loja hela kvällen och orkade inte stoja dom de brukar.
Elsa har varit tårögd hela dagen och snoret har runnit. På kvällen var hon geggig i ögat också. 
Albin hade väldigt svårt att somna, trots att han var så trött så han vände utochin på sig själv.

Nu har båda barnen just vaknat och stökat och vi har inte ens hunnit somna.
Albin ligger nedbäddad inne i sin säng igen medan Elsa ligger här bredvid och drar mig i örat. Hon var helt förtvivlad inne i sin säng 😔

Bäst att försöka sova nu. Jag har en lång dag imorgon att försöka mäkta med. Jag börjar redan ångra att jag åtog mig allt. Skulle egentligen velat hinna fixa mer här hemma innan jul. Julkänslan är inte här och det mesta av julsakerna är fortfarande kvar nere i källarn.
Mina planer på att ta in granen idag blev det ju inget med iom. att Peter inte var hemma förän halv åtta och imorgon blir det jag som kommer hem sent istället. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0