Lördag

Albin vaknade under natten och ylade efter pappa. Jag försökte sparka liv i pappan men han sov som en stock. Jag gav upp och gick själv in till Albin istället, kröp ner under täcket hos honom och någon minut senare sov vi igen. 
Jag sov inget vidare. Vaknade flera gånger under natten och frös. Albin har inget täcke i sitt påslakan för han blir så otroligt varm när han sover och fast att han bara har ett tunt påslakan på sig blir han ändå väldigt ofta plaskblöt. Jag däremot frös och tänkte flera gånger hämta mitt täcke men jag orkade inte utan kröp närmre varma Albin och somnade om. Myyys! 

Elsa sov med mormor och sov bra under natten bara hon tillslut somnade. 

En behaglig morgon med frukost runt niotiden. Därefter plockades tågbanan fram och bygget var igång. 
Jag och Peter kavlade upp ärmarna och körde en röjning nere i källare (igen) så nu är det ordning och reda där nere (ett tag till). Den sista julbelysningen som fortfarande satt uppe togs bort och jag tog hjälp av mamma med att mäta upp tyget till de nya köksgardinerna.

På sena eftermiddagen lyckades tillslut mormorn och morfarn få med sig båda barnen ut en stund i snöyran. Albin är hopplös att få med sig ut. 
Någon middagsvila tog han sig inte tid till så framåt kvällen var orken och tålamodet slut. Tårar och protester. Efter ett par skedar mat blev det lite bättre och kvällen avrundades med film och ostbågar.

Mormorn försökte natta Elsa men efter över en timme gav hon upp.
Den lilla damen var inte riktigt i form heller denna dag och som sagt väldigt svårt att somna för natten. Hon var uppe med oss ytterligare en stund. Igen.
Jättetrött men INTE sova.

Mormor bäddade ner sig med henne vid tiotiden och dröjde över en timme innan hon tillslut somnade. 

Peter och jag fick lägga oss själva ännu en kväll och det är skönt. Ingen som sätter naglarna i en och drar i håret. Eller sparkas.
Givetvis vaknade jag flera gånger under natten ändå.
Men Albin sov hela natten. Och också Elsa. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0