Tisdag. Bad. Sjuka och elände

Imorse gick Albin upp och åt lite yoghurt till frukost tillsammans med mormor och Elsa. Men han var riktigt trött och kom sedan in till mig och kröp ner under täcket igen. Han somnade fort! 
Jag ringde barnmottagningen så fort deras telefontid började. Förklarade läget sedan igårmorse och hon var lyckades skramla fram en akuttid till oss 14.00! (Tydligen tar de egentligen inte emot barn över två år till deras akuttider men vi hade väl tur då.) 

Elsas babysim stod ju på augendan idag också.
Planen var att mormor och morfar skulle följa med idag och titta men när vi igår insåg att det inte blir något dagis för Albin bestämde vi att morfarn stannar hemma med honom medan mormorn följer med till simhallen. Men det blev inte så heller. Mormorns magkatarr började strula ordentligt igårkväll och fortsatte så även idag och dessutom vaknade också morfarn upp lite halvrisig idag så Elsa och jag åkte till simhallen själva. Som vanligt. 
Badandet gick sådär idag. Hon hängde helst runt min hals och bara plaskade. Hon känner sig väl risig av förkylningen.
När vi kom hem vid halv tolv hade Albin nyligen vaknat igen. Närmare TRE! timmar sov han! Ett säkert tecken på att han inte mår tipptopp.

Jag och Elsa åt lunch och faktiskt att Albin sällskapa med oss och åt lite banan och yoghurt.
Sedan somnade Elsa middag i vagnen och jag och Albin gjorde oss redo för att åka in till sjukhuset. Tack och lov att mormor och morfar passande nog är här nu och kunde stanna hemma med Elsa.

Albin somnade igen i bilen in.
Peter mötte upp oss och följde med.
Doktorn klämde på magen men konstigt nog var den mjuk! Hon fixade snabbt en remiss åt oss till röntgen och vi gick vidare dit. Blev väl lite mer än en halvtimmes väntan men själva röntgandet gick på en minut. Albin är en 
lättundersökt patient 😊
Sedan gick vi tillbaka till doktorn och inväntade röntgenresultatet. Under tiden togs en sänka med stick i fingret också. 
Nu var Albin superdupertrött och orkade inte hålla modet uppe längre. Lille gubben ❤️ Han grät och grät. 
Röntgen visade brakförstoppning i hela tjocktarmen. 
Dags för ännu ett klyx. Vi blev inhysta på en liten toalett med en brits där Albin låg blickstilla närmare en halvtimme för att låta klyxet verka ordentligt. 

Tackar vet jag telefonen man kan se film på 😉 
Tyvärr gav inte heller detta klyx någon större effekt. Stoppet sitter såpass långt upp att det är svårt att komma åt. 
De föreslog att vi antingen åker in till Astrid Lindgrens eller om vi avvaktar till imorgon och gör ett nytt försök hos dem igen.
Vi bestämde oss för att åka hem och vila och sedan bestämma oss för hur vi gör. Albin var ju dödstrött stackarn och ville bara hem.
Som "läxa" fick vi att få i grabben fyra doser Magmedicin när vi kom hem för att liksom stimulera stoppet uppifrån också. 
Albin och pappan åkte hem medan jag åkte svängen förbi affären för att köpa på oss alla möjliga olika goda saker att kunna blanda magmedicinen med. Fyra olika sorters fruktpureer, glass, juice och kräm fyllde jag korgen med. (Tyvärr har det blivit väldigt svårt att få i honom medicinen de senaste dagarna. Han har totaldissat allt utom rent vatten.) 

Albin somnade i bilen hem och hann bara innanför dörren här hemma innan det kom en laddning i blöjan. Inte mycket men alltid något. 
Sedan började truget med medicinen. Albin VÄGRADE. Han smakade inte ens. Det slutade med att vi försökte tvångsmata honom med det. Vi försökte hålla fast honom och spruta in det i munnen med en medicinspruta. Lite fick vi i innan han bara började spotta ut allt och vi gav upp. Stackars lille trötte gossen ❤️ Han gick och la sig istället och har sedan dess sovit som en stock. Vår duktiga och tappra grabb! ❤️ Fy vad jobbigt detta är! 

Sötungen packade med sig tre bilar i sin väska innan vi for iväg till sjukhuset och den bar han sedan med sig alldeles själv. Det var jätteviktigt 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0