Elsa 10 månader

Tiden verkligen försvinner förbi! Nu har ju nedräkningen till 1årsdagen börjat. Vart har dessa månader tagit vägen?!
Snart har vi ingen bebis här hemma längre.


En tand har kommit fram. Vänster nere fram. Men säkert fler på gång.

Dagarna mellan jul och nyår började hon krypa på heltid.

Är som en virvelvind och ska prova allt. Rycker och sliter i allt som går. 
Snabb som en vessla är hon! Hundens vattenskål är ofta ett mål.

Gillar att pilla med brorsans bilar och vet exakt hur man kör med dem. Härom dagen kröp hon och körde en bil ända från vardagsrummet ut till köket.
Och det där med att ta med sig saker hänger kvar. Det var lite lättare förut när hon ålade. Då använde hon ju armarna mer än händerna och hade det lättare att hålla i saker. Nu när hon kryper blir det svårare men oftast grejar hon det ändå 😊
Plocka upp saker och lägga dem på exempelvis ett bord eller i någon bytta är också något hon gärna sysselsätter sig med. 
Eller hålla i två bollar och sitta och slå dem mot varandra. 

Byta blöja och kläder är inte så värst kul längre. Snabbt ska det gå! Vill inte ligga stilla på rygg och ha det tråkigt.

Går med stöd gör hon riktigt stadigt och bättre och bättre går det när man bara håller i en hand. Men det är lite otäckt, så två händer är att föredra 😊
Men ibland glömmer hon bort sig när hon står och grejar med något och enbart lutar sig mot bordet tex. 
Gå med gåvagnen grejar hon lätt nu.

Pratet har liksom stannat av helt. Jag tror hon lagt allt krut på att lära sig krypa nu. Men nu när hon bemästrar det börjar hon komma igång med ljudandet lite igen.
Härom dagen utbrast hon "mamamama" helt plötsligt så visst är hon på gång.

Vinka är kul! Säger man hej, hejdå eller vinka så börjar det rycka i händerna på henne. Så gulligt 😊 Imorse när Albin kom in och sa godmorgon gav hon en vinkning som svar.

Sömnen på kvällarna har äntligen börjat bli bättre. I fem kvällar har hon nu somnat i egen säng och bara vaknat ett fåtal gånger efter det. Oftast har det räckt med att bara plugga in nappen igen. Hon har tom. sovit i sin säng till efter midnatt flera kvällar och det är fantastiskt! 😊 

Du är bara för go lilla stumpan! <3 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0