Ölandsdjurpark

Idag stod djurparken på schemat. Vi var där till dom öppnade vid tio och barnen var riktigt förväntansfulla.

Vi började titta på djuren och det var väldigt spännande! Ormar, sköldpaddor, präriehundar, getter, kameler, fåglar och kängurur bla. 
Albin fick syn på tågräls i backen och fick för sig att han skulle åka tåget.
Han har ju kommit till den där fasen då han helt snöar in på något och får tunnelseende.
Nu var INGA djur intressanta längre, det var bara hitta tågstationen som gällde. Vi hittade perrongen och åkte med ett varv. Tåget körde en liten slinga runt parken, bla. genom tivoliområdet och nu skulle Albin åka karusell. Tunnelseendet igen!
Vi lyckades sätta oss och äta lite matsäck innan. Men det var med nöd och näppe.
Bland karusellerna blev Albin helt tokig. Han skulle åka ALLT. Jag skojar inte, han åkte (nästan) allt om och om igen. Han som knappt åkt karusell alls innan blev helt såld och inget skrämde honom, hur snabbt, snurrigt eller högt karusellen gick.
Elsa åkte också såklart! Bla. Bergochdalbana. Jätteskoj tyckte hon med. Men för henne drog det ihop sig för middagsvilan och tillslut fick pappan henne att somna gott medan Albin fortsatte åka. 
Vi försökte locka med att titta mer på djuren, vi hade ju nästan halva djurparken kvar att utforska men Albin hade absolut inget intresse av det. Åka, åka och åka! Jag och Peter turades om att åka med.

När Elsa vaknade efter nästan en timmes vila tyckte vi det var dags för mat. Albin var väl lite måttligt road av det 😉

När vi satt och åt fick han syn på poolområdet och frågade om vi hade badbyxor med? Klok grabb 😊 Vi hade badkläder med och faktiskt att molnen äntligen hade gett sig iväg och solen sken konstant. Synd nog blåste det stundvis väldigt friskt men det gick att bada ändå.
Elsa ville ju också bada såklart och de båda plaskade och hade riktigt skoj! ❤️ Kul att se att de inte skyr vatten med tanke på hur länge sedan det var vi badade sist.
Elsas stund i poolen blev dessvärre inte långvarig. Hon blev tydligen akutbajsnödig och lättade på trycket. I poolen. Nu vet vi iallafall att badbyxorna håller tätt. Tack och lov!
Hon och jag fick sedan en kämpig stund tillsammans när vi försökte reda ut oredan. Fy säger jag bara! Det var ingen enkel match att reda ut. Jag lyckades iallafall ganska bra. Vi kröp in i en buske. Ingen ordentlig dusch fanns det heller, bara en ute med kallvatten och som man skulle stå och dra i snöret hela tiden för att få vatten. Omöjligt ju när jag hade kläder på mig. Tackar vet jag våtservetter!!! Men det kändes som både jag och Elsa hade skit överallt när vi var färdiga. Och hon stod och vråla hela tiden för att hon frös och det var vasst under fötterna och försökte klänga upp på mig medan jag torkade, torkade och torkade.
Under tiden fortsatte grabbarna att plaska glatt och när jag tvingade upp dem var Albin så kall så han skakade och skiftade i blått. Men kul hade han!

Därefter tog orken och tålamoden slut hos båda barnen efter en lång dag. Vi gick raka vägen tillbaka till bilen. Det var knappt vi fick stanna och titta på aporna för Albin. 

Halv fem satte vi oss i bilen och åkte hemåt. 6,5 timme räckte gott och väl för barnen 😊 
Albin somnade i bilen men Elsa höll sig faktiskt vaken! 

En mycket bra dag! Helt perfekt tid att vara här på Öland nu innan invasionen av alla andra turister. Det är inga köer eller trängsel någonstans. 
Nackdelen i djurparken var väl kanske de icke ännu inarbetade sommarjobbarna som inte riktigt fått koll på läget ännu 😊 Det tog bla. en evighet för dem att fixa fram två franska hotdogar, en korv med bröd och en korv med mos. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0