Snurrnatt och lunchkompisar

Inatt har Elsa varit som en propeller mellan oss i sängen. Att en sådan liten människa kan ta så stor plats i sängen är svårt att förstå. 
Tack och lov sov iallafall Albin hela natten, i sin säng för första gången på typ två veckor. 

06 imorse var hela familjen vaken. 
Pappan åkte in till Stockholm för utbildning idag igen.
Jag och barnen fick faktiskt en riktigt lugn och harmonisk morgon trots den tidiga timmen och en tid att passa.
Elsa var lite risig med feber och hosta men var ändå pigg.

Precis i tid vid halv nio imorse parkerade vi utanför dagis.
Dom var ute och lekte och det var så härligt att säga hejdå till Albin, få en puss och se honom sätta sig på en bänk i solen och prata med en av fröknarna ❤️
Jag och Elsa styrde vidare in till staden, trots att hon var lite risig. Jag hade ett par ärenden som jag var tvungen att få uträttade innan veckans slut. Min plan var att vi skulle gjort det igår redan men då hade jag ju Albin hemma.
Jag och Mollys mamma hade bestämt att vi skulle luncha tillsammans idag och fördriva timmarna innan Albin skulle hämtas. Det var ju liksom ingen mening med att åka fram och tillbaka hem.
Min plan/förhoppning var att hon skulle somna i vagnen på förmiddagen och sova fram till lunch men det tyckte inte hon. Hon var vaken till efter lunch, somnade tre minuter i vagnen påvägen till bilen men fortsatte turligt nog sova vidare i bilen medan jag snabbt ilade in för att hämta Albin på dagis och sov ända till jag väckte henne här hemma. 

Det var en glad och nöjd grabb jag hämtade i sandlådan på dagis. Han var smutsig från topp till tå. Skorna fulla med sand, myggbett i nacken och ett litet sår i pannan. Hektisk dag 😉 Här hemma upptäckte jag sedan att han tom. hade sand i rumpan! 

Det var två slitna och griniga barn jag lastade ur bilen här hemma. Albin somnade också han på hemvägen. 
Vi gick in och slängde oss på soffan och tittade på Saltkråkan.
Elsa var riktigt grinig, hängig och klängig.

Efter mellis gick vi ut. Jag försökte söva Elsa i vagnen men det var lönlöst. Hon kunde inte somna.

Albin och farfar invigde nya vattenpistolen han fick när han fyllde samt hade "hårts"/shorts för första gången denna säsong! 
Mig jagade han med vattenslangen! 😊

Jag lagade middag med en Elsa hängande runt benen eller sittandes på golvet och gnäll/grina. Efter maten tempade hon 39,5. Jag gjorde henne färdig för natten, stoppade ner henne i vagnen och gick långpromenad. Vi gick ner till landsvägen och hon somnade!
Pappan som hade hunnit ta en timmes tidigare buss hem kom ifatt oss den sista biten och då vaknade Elsa. Såklart.
Albin som var kvar hemma med farfar hann lyckas bränna sig på en humla på ena fingret och satt rödgråten med snoret rinnandes i farfars knä och åt "medicinkex". 

Resten av kvällen blev en cirkus.
Albin duschades under vilda protester och från halv sju till åtta ungefär bjöds det på skrikochgap konsert.
Jag försökte natta Elsa men hon låg bara och tramsade sig så jag tappade tålamodet och pappan tog över efter en halvtimme.
Istället läste jag bok för Albin och nattade honom. Dock fick han för sig att pappa skulle ligga hos honom och när han inte kom så låg han och vrålade och tjöt "pappaaaaa". Samtidigt som också Elsa började skrika. 
Tillslut somnade Elsa och Albin tystnade också efter att pappan tillslut gav efter och gick in till honom. Men bara en stund efter det vaknade Elsa igen och efter det kunde hon inte somna om ordentligt igen. Hostan jävlades med henne och hon har också börjat kruppa. 
Jag gav tillslut upp och tog upp henne. Vi satte oss i soffan och hon slumrade några minuter. Men mellan nio och tio var det full fart på henne. Det fattades ju bara att Albin skulle vaknat igen också. Men det slapp vi.

Klockan tio tempade hon 38,8. Mer Alvedon och sedan nytt försök att stoppa i säng. Tio minuter tog det innan hon sov! Visserligen har hon vaknat lite halvt ett par gånger sedan dess och hostat en massa men ändå 😊 
DUMMA hosta! Varför ska hon behöva besväras av det så illa varje gång?! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0