Lördagsmorgon

Detta möter mig när jag loggade in på Facebook imorse

Och det stämde absolut inte in här hos oss. Fy vilken morgon och fy vilka argsinta barn vi har idag.
Helgmorgnarna här hos oss brukar överlag inte vara speciellt lugna och mysiga som det påstås att de ska vara.
Hos oss börjar helgmorgnarna alltid med att jag och Peter är oeniga om vem av oss som ska gå upp och göra frukost. Han påstår att det nästan alltid är han som går upp och gör det medan jag anser att vi gör det typ lika ofta.

Morgonen idag:
Barnen vaknar pigga och nästan för glada innan sju. 
Inatt var det min tur att sova i andra rummet utan en hostig och snörvlig Elsa som sällskap och när hon vaknat kommer Peter in med henne till mig och tycker jag ska gå upp medan han går tillbaka in i sovrummet och lägger sig.
Albin kommer hack i häl och helt plötsligt är det cirkus i sängen. Jag sätter ner Elsa på golvet och de började bygga med tågbanan. Perfekt! Jag kunde ligga kvar under täcket en stund till och samtidigt ha ett vakande öga på vilddjuren 😊 
När de lessnat på att bygga och istället rymmer ut från rummet måste jag ju gå upp. 
Blöjbyten och grötkokning.
Peter masar sig upp. Albin ska inte ha gröt. Elsa äter men vrålar mellan tuggorna. Albin börjar äta men anser att gröten nu är kall. All gröt uppäten av alla. Smörgåsar dukas fram. Kalabalik uppstår då alla (båda barnen) vill ha macka NU! Elsa sitter och vevar med sin icke droppfria vattenmugg och det skvätter vatten överallt för tredje gången för denna dag. Jag exploderar och slänger iväg den där jävla muggen (icke droppfria pipmuggar är djävulens påfund. Totalt värdelöst! Tips på BRA och hållbara droppfria muggar mottages tacksamt.) Albin ska ha skinka men när skinkan plockas fram är det fel! Tillslut sitter han med fyra olika pålägg på sin macka (som han ändå inte äter upp). Elsa vrålar efter meeeer macka. Kaffet är äntligen klart! Jag och Peter träter på varandra om allt och inget. Albin kan under inga omständigheter sitta stilla på rumpan på sin stol. Osv osv osv. 

Jag satt i tankar om att skaffa mig ett helgjobb för att slippa dessa bråkiga och röriga frukostar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0