Oväntat "besök"

Idag efter lunch hör jag en bildörr slå igen här utanför och när jag tittar ut genom köksfönstret ser jag en taxi åka iväg och farfar kommer gåendes förbi. Bärandes på sin sjukhuspackning. Han som inte får bära tyngre än 1 kg!!! 
Jag går ut och välkomnar honom hem och bannar honom för att han bär.
När jag kommer in igen ringer jag till Peter för att höra om han visste att hans far fick åka hem idag men han hade inget hört och blev lika förvånad han.

När barnen vaknat från sina middagsvilor så klädde vi på oss för att gå ut och gå rundan förbi brevlådan. Men vem möter vi inte på uppfarten? Jo  farfar som knappt hunnit vara hemma mer än en timme och redan knatat iväg ända bort till brevlådan! Jisses för envisa gamla gubbar! 
Albin blev förvånad må ni tro när han fick se farfar. 
- Du är hemma nu! Utbrast han. 
Vi gick en kissrunda med hunden och satte oss sedan i sandlådan. Båda barnen älskar att vara där! Eftermiddagarna känns inte alls lika långa och tråkiga nu när det är ljust ute och lättare att sysselsätta oss ute.

Elsa är faktiskt väldigt duktig på att inte stoppa saker i munnen. Både inne och ute. Idag lämnade jag henne i sandlådan själv i max två minuter för att gå ett varv runt växthuset och inspektera växtligheten (jag så givetvis henne hela tiden). Hon stod nöjt kvar men såg lite hemlighetsfull ut och när jag kom tillbaka visade hon upp sig såhär
Munnen full med sand!!! Det är tur att katten faktiskt inte skiter däri 😊

Putta på då! Gormade Albin åt Elsa. Ta i!!! 
Men det var för tungt. De kom ingenstans 😊


Albin har inte ätit någon lunch alls nästan på dagis denna vecka och jag frågade honom varför
- Det är tråkigt. Fick jag till svar och vad han menade med det fick jag ingen klarhet i.
Jag frågade vad han ville ha och var sugen på
-Pannkaka!!!! Fick jag till svar.
Så så fick det bli, pannkakor till middag. Och det gick hem. Nästan tre pannkakor åt Albin och Elsa två.

Farfar åt med oss också. Han och Albin satt och smed planer. De ska städa nere hos farfar, bära in ved och farfar måste åka och handla imorgon.
Stopp och belägg kände jag där! Det har inte ens gått en vecka sedan de sågade upp gubbens bröstkorg, stannade hans hjärta, satte dit nya kärl, lät han ligga nedsövd med respirator, väckte upp honom och sakta återhämtat sig. 
Städa ska han inte göra och inte heller bära ved eller köra bil och åka för att handla!
Han själv påstår att han inte fått några restriktioner men lite suntförnuft är aldrig fel. 
Helst vill jag gömma hans bilnyckel eller punktera däcken på bilen för att vara helt säker på att han inte ger sig iväg 😊 Peter bar iallafall in ved till han ikväll och jag har bett honom skriva en inköpslista så åker jag och handlar åt honom imorgon. Och så sa jag att lunchen serveras klockan tolv. 
Tjurskalliga gubbar måste man handskas hårt med 😊 


Barnen badade ikväll och de är helt tokiga i vattnet. Dom kan knappt vänta tills vattnet är upptrappat och de kan hoppa i. Sedan är det skittråkigt att gå upp trots att vattnet nästan hunnit bli iskallt.

Elsa var otroligt envis vid nattningen. I nästan en timme höll hon på att böka runt och protestera i sängen. 
Gudmor tipsade om att skiva en lök och lägga under sängen för att råda bot på hostan. Hittills har det fungerat bra! Men det stinker ju löööööök i hela sovrummet! 

Elsa vaknade för en stund sedan och ligger numer och snarkar på min arm. Sällskapsjuka damen ❤️ 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0