Torsdag med blåst

Imorse bjöds det faktiskt på lite sovmorgon! Varken jag eller Elsa vaknade när Albin och pappan gick upp och for iväg. Framåt halv åtta väckte Elsa mig istället 😊 

Det har blåst något jävulskt här hos oss idag och morgonpromenaden blev inte lång pga. det. 

Det var en lite hängig Albin vi hämtade på dagis idag.
Han och Viktor hade tydligen rykt ihop under dagen också och Albin hade blivit väldigt ledsen. Men det gick över ganska fort. Och fröknarna blir lika förskräckta varje gång de få gånger han blir ledsen.
 - Det är så ovant att se honom ledsen! Han är ju alltid glad annars. Sa hon 😊
I bilen hem berättade han för mig att de hade lekt med bilar och sedan hade Viktor kört på honom med en bil i huvudet och det var därför han hade blivit ledsen. Men de hade försonats och lekt vidare efter en stund 😊

Albin la sig inte för någon middagslur när vi kom hem idag utan la sig istället på soffan och tittade på film och vilade. För att slippa en långdragen nattning på kvällen.
Elsa somnade som en klubbad säl i vagnen ute på trappan trots att det blåste storm så vagnen nästan skakade och flagglinorna slog konstant 😊 

Eftermiddagarna är en pärs just nu. Jag gör inget annat än försöka dela på barnen.
Albin är inne i en period då han inte tycks kunna ta initiativ till lek själv, han som alltid lekt så bra själv alltid annars! Han är som ett plåster på Elsa och ska leka med det hon leker med.
Elsa har inga större problem med det oftast men det är en hårfin gräns till att leken spårar ur, någon knuffas eller blir biten.
Jag försöker styra leken lite men det hjälper inte. Och när jag äntligen fått Albin till att hålla sig lite på sin kant så blir Elsa nyfiken på vad han gör och måste lägga sig i och då börjar karusellen om igen.
Ibland får jag faktiskt beordra Albin om att gå in på sitt rum, stänga dörren och leka en stund där inne själv medan Elsa leker med sitt utanför. Det fungerar oftast väldigt bra en stund och vi kan alla hämta andan lite men det känns så tråkigt att behöva tvinga in honom så. 

Elsa var stundvis arg som ett bi under eftermiddagen och tände till så fort något inte gick hennes väg och Albin kände sig mer och mer hängig och trött.
Kalabalik innan vi kunde sätta oss till bords och innan alla mättat sina magar.

Elsa njöt ordentligt av chiliconcarnen

Albin åt enbart lite bönor. Sedan grät han efter en rund macka. Eftersom han var risig så fick han en 😉

Barnen badade och nattades.
Albin slocknade nästan genast medan Elsa stökade lite innan hon tillslut gav upp och lät sömnen ta överhand. 

Nu mera är kvällarna (oftast) lugna här hos efter nattningarna.
Det händer ibland att Elsa piper en eller två gånger efter nappen men somnar genast om. Runt tio vill hon vissa kvällar ha mer välling och efter det sover hon mellan två till fyra timmar i sin säng. Lite knorr runt tolv brukar det oftast vara men aldrig att hon kan tänka sig ligga i sin säng längre än till halv tre om nätterna. Lilla skitungen! ❤️ 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0