Världens duktigaste grabb

Började dagen tidigt idag eftersom Albin hade återbesök på barnmottagningen klockan nio.
Morgonen och alla dess bestyr flöt på bra och vi kom iväg i god tid. Peter var ut med jycken på morgonrundan innan han åkte till jobbet och det sparade oss massa tid.

Elsa hitta en gåvagn i väntrummet och med den körde hon som en dåre i korridorerna. 
Albin höll sig lugnt till bilarna och dess parkeringshus 😊

Inne hos doktor lyckades barnen riva ut alla leksaker ur en låda på nolltid och sprida ut dem över hela golvet. Eller det var faktiskt Elsa som stökade mest för Albin hittade en brandbil att meka med.

Doktor Karin tyckte det var väldigt skönt att få träffa en välmående och pigg Albin denna gång. Eller alla på hela mottagningen tyckte det. Han blev ju lite av en kändis sist vi var där och hans brakförstoppning upptäcktes. Alla blev nästan involverade.
Vi pratade lite och det klämdes på magen, som kändes jättemjuk och fin. Vi ska nu gå vidare genom att med fler tester kunna utesluta olika orsaker till hans tröga mage. Två avföringsprover ska göras och vi ska få en tid till röntgen igen för att se hur tarmen ser ut nu. Sist var den ju så fullproppad att det inte gick att se. Det tog även ett par nya blodprover idag med stick i armen. Albin är så otroligt duktig och modig. Inte ett pip sa han när de stack och inte ens ryckte han till. Sköterskorna blev mäkta imponerade ännu en gång!
Den som härjade mest var Elsa. Hon fick sitta i en barnstol vid sidan av medan Albin satt i mitt knä när de stack. Jag vågade inte ha henne på golvet med risk för att hon skulle riva stället 😉
Vi fick en ny återbesökstid i maj och till dess skulle doktor prata lite med sina magdoktorerkollegor för att försäkra sig om att hon inte missar något.
Det känns bra. Hon tar Albins mage på allvar och vill verkligen försöka hjälpa oss. Hon tröstar oss också genom att nästan lova oss att detta tillstånd och problem är övergående. Men givetvis är det jobbigt och kämpigt nu när vi är mitt i det.
Tillsvidare fortsätter vi som innan. Magmedicin som vi doserar utifrån hur magen sköts och hur grabben mår. Vi har nu lärt oss läsa av honom lite när magen börjar bli för trög. 


Efter besöket hos doktorn åkte vi till småsysslingarna för lite lek och bus. Livat värre vill jag lova! Skitväder ute med snöblandat regn, kallt och blåsigt ledde till att det bara blev innelek. 
Vi åt lunch och sedan styrde vi hemåt. Båda barnen var väääldigt trötta. Mamman också.
Dom somnade snabbt och lätt men Elsa vaknade av blåsten. Jag lyckades söva om henne och hon sov nästan en timme till i vagnen inne.

Eftermiddagen spenderades inne även den. Blåsten tilltog och huset nästan skakade vissa gånger. Båda barnen stannade upp och bara tittade på varandra och undrade vad som lät. Men faktiskt att Albin inte är riktigt lika rädd längre när det blåser såhär mycket. 

Men efter middagen gick vi faktiskt ut hela familjen. Det var dock inte alls särskilt behagligt. Men vi fixade lite i en rabatt och gick en liten runda innan vi gick in igen.

Albin hade väldigt svårt att somna ikväll eftersom han sov middag tidigare. Svår balansgång det där.
Jag ägnade två timmar åt att sortera och arkivera bilder från telefonen. Så jävla tråkigt och hela kvällen gick! 😞 Och jag är inte ens färdig.

Nu sova! Jag har ont i skallen!

Kommentarer
Postat av: Mamma/Mormor

Det är en duktig kille ni har!
Hoppas han snabbt blir av med magproblemen.

2015-03-24 @ 07:21:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0