Bajsåldern är kommen

Natten till idag var ingen höjdare, Elsa började böka redan innan elva och jag gick och la mig med henne då. Hon fick en skvätt Alvedon och det var tur för innan den hann verka kände jag att hon fick feber.
Hon bökade runt en bra stund innan hon äntligen kom till ro och somnade.
En timme efter det vaknar jag av jycken som oroligt tassar runt och har ont i magen. Han vill gå ut och käka gräs och går därför mellan altandörren och ytterdörren och krafsar. Jag som har Elsa liggandes på armen lyckas efter många och hårda knuffningar få liv i Peter och efter mycket om och men vaknar han till så pass att han fattar att han ska gå upp och släppa ut hunden.
En timme efter det vaknar vi av att Albin klättrar upp här i sängen och vill ha sällskap. Han och Peter lägger sig inne i hans säng och sover där resten av natten.
I samma veva vaknar Elsa och knorrar och bökar i en evighet. Det var omöjligt för henne att lyckas somna om ordentligt. Dessutom var hon påväg att lämna sängen flera gånger. Förmodligen för att se var pappan tagit vägen. 
Efter tre ger hon äntligen upp tillslut och sover sedan ända fram till morgonen, till typ åtta tror jag.
Peter och Albin hade förflyttat sig ut till soffan efter sju då Albin vaknat och strax efter hade farmor kommit hit. (Peter hade bett henne komma så tidigt hon ville eftersom barnen numer aldrig tar sovmorgon 😉) 
Elsa tassade ut till de andra i vardagsrummet efter att hon vaknat medan jag låg kvar ett tag till.

Det regnade hela förmiddagen så legolådan åkte fram. 
Efter lunch upphörde regnet så farmor tog med sig båda barnen ut på vattenpölplask.
Någon timme senare kom det in en blöt men nöjd Albin 😊

Jag höll mig inne. Jag blev helt plötsligt otroligt yr så fort jag rörde på mig. Satt jag stilla och hade huvudet stilla kändes det hyfsat bra. Usch så obehagligt det var!
En maskin med tvätt lyckades jag iallafall tvätta och hänga. Sedan kom det upp vatten ur avloppet igen så jag kunde inte tvätta mera för den sakens skull heller.

Albin har fortsatt med sitt härjande. Han har dessutom kommit in i bajs och kissåldern. Allt är bajs. ALLT! 
Han är också på Elsa HELA tiden och han har börjat bitas igen. 
Vi känner oss helt uppgivna och maktlösa. Det går inte att tämja honom. Hela tiden får vi tjata, skälla och gnata på honom men utan någon som helst effekt. Vad gör man?
Middag har han inte ätit på hela veckan nästan och inget får han efteråt heller. Man tycker han borde vara vrålhungrig framåt morgonen men det verkar inte så för han har ingen brådska med att äta sin framdukade frukost.

Jag låg ju större delen av eftermiddagen och helt plötsligt kommer Albin in i sovrummet och bjuder mig på låtsaskaffe och medicin. Hur gulligt och omtänksamt var inte det då?! 😊 Givetvis hade han Elsa i släptåg och när hon såg vad han gjorde dröjde det inte länge förän hon kom tillbaka in till sovrummet med en mugg i högsta hugg och bjöd mig på lite dryck hon också
Sötfian! ❤️ Du är så himla klok och duktig.

Lagom till middagen (som Peter stod för) släppte faktiskt yrseln helt plötsligt. Skönt!
Efter maten duschade jag Elsa en snabbis innan jag gjorde henne redo för natten. Hon har som sagt varit som en zombi idag men hade ändå svårt att somna. Efter att jag tappat tålamodet och röt: "Ligg nu stilla unge och sov!" Så la hon sig faktiskt ner och somnade efter en liten stund 😊 Hon sov hysat fram till nio då hon vaknade till och blev både arg och ledsen. Pappan fick henne att somna om men hon har knorrat ett par gånger till efter det. Vi får se hur denna natt blir. Än ligger hon iallafall med nöd och näppe i sin egna säng.

Albin som inte vilat någon middag idag slocknade på stört efter bokläsningen vid halv sju.
Kvällen har känts väldigt lång tack vare att båda barnen sov innan sju 😊 

Nu ska jag försöka passa på att sova lite medan Elsa också gör det. Märkligt att jag är så pigg nu med tanke på hur lite jag sov inatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0