Elsa 14 månader

I måndags fyllde ju Elsa hela 14 månader! Lilla stora tjejjan ❤️

Lillstumpan fortsätter vara vår lilla solstråle (nästan jämt). Hon gör allt hon kan för att försöka hålla jämna steg med storebrorsan.

Hon är en mycket klok liten dam som har full koll på läget. Hon iakttar allt som händer och minns. 
Härom dagen hade jag glömt kvar hennes handduk i vardagsrummet och den hittade hon, gick bort till badrumsdörren, bankade på dörren till någon kom och öppnade åt henne och då gick hon in och försökte hänga upp den på sin krok. 
Jag höll på att smälta av beundran och stolthet! 😊
Säger man åt henne att vi ska byta blöja eller tvätta händerna så går hon raka vägen bort till badrummet.
Och råkar hon höra orden "gå ut" eller hon ser att vi är påväg ut letar hon snabbt fram sina skor och försöker sedan ta på sig dem själv. 
Hittar hon något litet skräp på golvet så brukar hon ofta gå ut i köket och försöker öppna sopskåpet för att slänga i papperskorgen.

Talet har det inte hänt så jättemycket med. Men istället "pratar" hon desto mer med ögonen. Svårt att förklara men hon och jag pratar och förstår varandra väldigt bra genom att bara titta på varandra och "humma" lite. Typ 😊
"Titta" används mest och uttalas med väldig fascination och inlevelse
"Hej" slinker också ut ibland 
"Titt" betyder tittut
"Dadadada" är en lång harang hon härjar titt som tätt
"Tåå" som betyder så och används när hon tycker hon gjort något bra och riktigt. Tex. stängt en dörr eller klätt på sig mössan själv.

Musik gillar hon! Så fort radion går igång i bilen så börjar hon digga med huvudet och när hon tycker de pratar för mycket istället för att spela musik så blir hon arg och otålig.
Rivjärnets ljud när mamma river morötter går också att digga till! 😊

Tänderna är sex i antalet. Fyra uppe och två nere. Men med tanke på dregelproduktionen stundvis så är det nog fler på gång. Jag försöker varje dag att peta in ett finger och känna men det uppskattas INTE så troligtvis är det ömt i munnen.

Leker gör hon gärna med brorsans bilar och maskiner, köksgrejerna eller bara bär runt på vad som helst.
Ute är lekstugan roligast, trots att den fortfarande står ofärdig både ute och invändigt.

Kramas är mysigt och givmild med kramar är hon. Speciellt som nu när det är lite krassligt. 

Nattas gör hon i sin säng och sover sedan i den till någon gång mellan midnatt och typ tre. Någon enstaka gång har klockan hunnit bli halvfem innan hon flyttats över till vår säng men oftast ligger hon redan med oss innan ett. Hon har en otrolig förmåga att vakna precis lagom när mamman bäddar ner sig, hur tyst hon än är.
Pilla örat gör hon än. 

Jycken har hon börjat bli lite spydig mot. Från att inte bry sig så mycket om honom är hon nu ofta fram och drämmer leksaker på honom eller klappar lite för hårt.

Blöjstorleken är 5 och i kläder 74-80. 

Världens finaste Elsa. 
I måndags. Sjuk men kämpade på att orka leka lite ute i lekstuganKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0