Alla Helgona och en galen 3,5 åring

Albin såg till att alla i huset vaknade vid halv sex. Liiiite tidigt tyckte vi och försökte få dom till att somna om. Lönlöst.
Albin satte sig framför Barnkanalen och där kan han sitta i godan ro i evigheter på morgonen. Elsa sysselsätter sig bra själv och grejar med sitt och tittar lite på tv och vi kan ändå ligga kvar en stund till i sängen och dra oss. 

Efter frukost går vi ut.
Jag, Jessica, Elsa och jycken tar en promenad ner till byn och tillbaka. Elsa somnar nästan omgående i vagnen och vi upptäcker att garnaffären är öppen, så en titt in där var givet. Dock hade vi inte med oss några pengar så titten blev billig 😊 
Elsa vaknar lagom när vi är hemma igen och vi går in och fixar lunch.
Albin var nere hos farfar och tiggde till sig lunch där 😉
Sedan började fighten om att få den lille herrn till en liten välbehövlig middagsvila. Det gick inget vidare. Många turer ut och in ur rummet och massa gap och skrik. 
Eftermiddagsplanen var ett fikabesök till Drömkåken följt av ett besök till kyrkogården för att tända ljus. 
Dock var det nära att vi lämnade Albin själv hemma. Det är inte speciellt kul att ta med sig ett monster ut på roligheter. Om man inte ens kan skärpa till sig den lilla stunden det tar att ta på sig kläder hemma och gå ut till bilen så är det illa. På bortaplan är det ju sällan några konflikter men som sagt, det känns inte roligt att ta med sig en unge som levt rövare hemma. Men givetvis fick han följa med.
Vi fikade så vi nästan mådde illa 😉 Utom Elsa, hon gnagde bara lite på sin bulle och åt upp min grädde.
Dessutom såg hon ut som galna professorn med sitt rufsiga hår (tovigt och strävt av intorkad mat och dyl. 😉)

På kyrkogården brann hundratals ljus och det är så vackert. 
Elsa blev skitsur när bara Albin fick hjälpa till att tända ett ljus. Haha! Turligt nog var kyrkan öppen och pappan visste att det fanns ljus där så vi gjorde ett besök in dit också. Albin ville så gärna upp i predikstolen, antagligen hade han spanat in den när vi var på dop för några veckor sedan, men jag var taskig och satte stopp 😉 
Vi gick ut och Elsa fick tända ett ljus också och blev nöjd.
Albin spårade ur (igen) och började springa omkring bland gravstenarna. INTE okej enligt mig. Det visade sig att han var kissnödig. Hur svårt kan det vara att säga det då? 
Efter en pink satte vi oss i bilen och åkte hem igen.
Vi åt middag och Albin fortsatte på samma spår. Det slutade med att jag slängde hans tilltänkta ostbågar i soporna och han illvrålar. En snabbdusch och sedan rakt i säng. Utan saga. Inom en kvart sov han 😉
Äntligen lite lugn i huset. 
Båda barnen sover hela natten igenom. Tack! ❤️ 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0