Farsdag

Inte förän halv åtta imorse väcktes jag av Elsa som låg och drog i mina öron. Tydligen hade hon legat i vår säng sedan fyra men det har inte jag märkt ett smack av.
Hela huset var knäpptyst när jag vaknade så jag trodde även Albin tagit sovmorgon. Det hade han inte, han låg inne hos moster och mös med iPaden.

Pappan i huset fick några paket på sängen. Albin hade bla. pärlat ett hänge att hänga i backspegeln i pappas Audi 😊 Sedan fick han frukost på sängen också. 


Pappan åkte iväg på ett par timmars jobb på förmiddagen.
Barnen var ut en sväng med mostern. Det regnade och Albin ville så gärna testa sitt paraply han fick av mormor i somras och än har han inte behövt använda det. 
Efter lunchen vinkade vi adjö till mostern. Tråkigt tyckte vi såklart 😔

Elsa la sig för en tupplur medan Albin stängde in sig på sitt rum och "vilade" en stund.

När pappan kommit hem och Albin lessnat på att vila och lyckats väcka Elsa, tog vi en fika innan vi gick ut en sväng. Tanken var att ta en liten promenad allihop men Albin ballade ur innan vi ens kommit på andra sidan tomtgränsen. Han kan härja han. Enligt han själv kunde han inte gå, men märkligt nog kunde han både hoppa och springa av ilska och i protest. Haha! 
Elsa traskade på iallafall och blev helt salig av den stora vattenpölen hon hittade 😊

När vi kom in fick Albin stänga in sig på sitt rum för att samla sig. En halvtimme senare kom en lugn och fin kille ut igen ❤️
Jag hade ju sagt ifrån mig allt vad matlagning innebar i helgen så idag fick Peter ta tag i den saken. Han gjorde det lätt för sig och åkte iväg för att köpa Pizza. Han passade på att bjuda sin far på en också, dagen till ära.
Båda barnen åt nästan varsin halva av deras barnpizza. Smakade gott 😊

Elsa var riktigt sliten redan vid fyra i eftermiddags och somnade sedan som en stock vid halv sju.
Albin somnade också nästan direk efter en bok vid samma tid.
Jag hoppade i ett riktigt hett och skönt bad. Låg och läste bok i godan ro. 
Jag har varit lika trött och mosig idag och tog en powernap på soffan efter lunch. Men nu har jag nog kommit på varför jag är så satans trött! Jag är ju aldrig ute längre!!! På förmiddagarna jobbar jag, hämtar barnen och vi åker hem, stänger in oss och vilar middag. Innan vi vaknat till liv, ätit mellis och allt sådant så har ju klockan hunnit bli efter tre på eftermiddagen och då har det ju redan börjat skymma ute samt att det tar en halv evighet att klä på oss alla ytterkläder och sedan är det ju snart dags att gå in igen för att påbörja middagen. Därav bemödar vi oss inte den proceduren längre 😔 Vi som annars är ute mer än inne under vår och sommarperioden. Det är nog det som kroppen börjar protestera mot nu. Men imorgon är jag och barnen lediga och kan spendera förmiddagen ute! Hoppas det inte regnar bara.... 


Kommentarer
Postat av: Farmor

Ja, senhösten och vintern är inte rolig. Mörkret och det ruggiga vädret gör sitt. Det är tur att jag har beställt en julklapp till er ;-D.....

2015-11-09 @ 20:45:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0