Måndag med shopping och väntan samt hjärngympa

Dagen spenderades inne i Stockholm som sagt, eller iallafall i dess utkant. När vi lämnat av jycken hos veterinären på Gärdet åkte vi vidare mot Barkaby för att fördriva tiden till dess att vi kunde hämta jycken igen. På vägen dit tog vi bilen genom en biltvätt och Elsa visste inte riktigt om hon skulle skratta eller gråta. Hon såg mest skräckslagen ut när borstarna svepte över oss.
Vårt mål var Ikea och deras Brunch. Vi ödslade ingen tid på frukost hemma innan vi åkte utan sparade oss till Ikea, men de öppnade inte förän halv tio och vi var redan där vid halv nio! Tur att Bauhaus låg granne och öppnade redan sex 😉 Vi kollade på både ditt och datt för att få tiden att gå men det gick trögt och vi blev bara hungrigare och hungrigare. Vi hängde tillslut på låset till Ikea 😊 Men vi var inte ensamma.

Helt okej brunch för 49 kr. Vi blev mätta och Elsa mumsade pannkaka, köttbullar, prinskorv och smörgås. Hon visste nog vad som väntade och struntade därmed i vällingen vi erbjöd henne i bilen in till stan. 

Sedan strosade vi genom Ikea. Det var evigheter sedan man gick i godanro och tittade utan att vara där för något specifikt inköp. Några småsaker följde med oss hem såklart.
Elsa gillade barnsängsavdelningen och provlåg flera av dem. Därefter satt hon mestadels och slöade i vagnen. 
Klockan hann bli tolv innan vi kom ut igen och fortfarande hade de inte ringt från djursjukhuset.
Vi hann avverka Lekmer, Chili och media markt också. Elsa var nu så trött och i upplösningstillstånd. Fortfarande inget samtal om hunden. Jag började bli orolig att han inte vaknade upp ur narkosen.
Vi packade in oss i bilen och åkte planlöst för att låta Elsa somna. Det gjorde hon på tre minuter.
Vi åkte förbi nya gigantiska köpcentret i Solna, Mall  of skandinavia som öppnar om ett par veckor. Ingen vacker syn direkt.... Därefter åkte vi tillbaka till Gärdet och satt och väntade i bilen utanför veterinären. Tillslut ringde dom och berättade att allt gått bra men att han fortfarande var väldigt trött och påverkad av narkosen. Men om man jämför med förra gången, då de gjorde mer i munnen, så såg han väldigt pigg och fräsch ut denna gång. Fast sliten såklart. 
Vi åkte hemåt och var väl hemma vid tretiden.

Hemma möttes vi av Albin och farfar. De hade varit och hälsat på farmor, varit till affären och köpt vaniljyoughurt (Albins egna önskemål), besökt leksaksaffären och ätit glass. Han hade tom. lurat farfar till att köpa en lövblås till han i leksaksaffären. Den är han mäkta stolt över må ni tro! 😉

Resten av dagen var hyfsat lugn.
Hunden var ordinerad vila i ett lugnt och gärna mörkt rum. Dessvärre omöjligt i ett hem med en 3,5 åring och en 1,5 åring. Turligt nog hör han ju dåligt jycken så han sov mest ändå, trots allt oljud. 

Jag köpte ett hjärngymnastikpussel på Ikea och det sysselsatte hela familjen 😊
Jag fick ihop det tillslut, medan Peter var så tråkig att han fuskade. Men fick ändå inte ihop det! Haha!
Albin tyckte det var skoj och tog över. Tror ni inte han klarade det! På långt mycket snabbare tid än mig! Helt galet ju 😊 Han fick bara yttepyttelite hjälp av mig
Nu blev pappan än mer putt 😉
Albin skulle försöka visa pappan hur man gjorde men då räckte inte tålamodet helt.


Elsa handlade istället. Resväskan i ena handen och tåget med snöre i andra. Fullt upp ❤️

Jycken piggade på sig hyfsat under kvällen och både åt samt var ute på kvällspinkrunda. Han är tuff ❤️ 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0