Tisdag. Mamma jobba. Pappa barn hemma.

De senaste dagarna består bara av ett töcken. Min tidsuppfattning har varit obefintlig stundvis. Det känns som vi vadar omkring i snor här hemma. Elsa är den största boven till det och efter henne kommer jag.

Igår åkte iallafall jag och jobbade. Peter var dålig och likaså barnen så de var hemma allihopa. Elsa hade tom. tagit sovmorgon till halv åtta! Albin vaknade som vanligt innan sex och var snabb som ett skott ut till soffan och tvn när jag gick upp.
Mitt huvud var fortfarande fullt med snor men märkligt nog var bihållevärken borta. Skönt! Och i kroppen har jag faktiskt känt mig hyfsat pigg ändå så jobbet gick bra.
Jag handlade på hemvägen och när jag kom hem sov Elsa middag medan Albin och pappan låg på soffan kollade film. Båda grabbarna gick fortfarande i pyjamas! 

Efter mellis tvingade jag med alla ut en liten sväng. Vi tog en promenad men barnen satt mestadels i skrindan. Latmaskar!
- Elsa lägg dig ner i mitt knä. Det är mjuk och skönt där. Tjatade Albin. 
- NÄÄÄJJ!!! Gnällde Elsa tillbaka. 


Grått och ruggigt ute så vi gick in ganska snart igen.
Albin kilade ner till farfar tills det var dags för middag.
Elsa passade på att botanisera inne i brorsans rum när han inte var hemma och domderade.
Hon plockade fram en stol och satte sig framför bokhyllan och läste böcker i godan ro. 

Efter middagen började Albin leka att han jobbade. Han plockade fram dator, telefon och traktorer att sälja. Pappa var kund och Elsa agerade troligtvis sekreterare eller telefonist.
Bråk uppstod givetvis. Bråket handlade om vem som skulle ha nallespeldosan hängande på sin jobbarstol. Herregud! (Vi har det på film 😉) Mamman löste konflikten genom att informera barnen om att de faktiskt har varsin speldosa från när de var bebisar, den andra hittades och de kunde ha varsin spelande speldosa hängande på sina stolar och tumultet var över (för stunden). 
Albin sålde sedan en traktor till pappan och de gick in i rollen fullt ut. Så kul att se och höra. Albin har verkligen utvecklats och mognat massor huxflux! 

Barnen tog varsin snabbdusch innan sängen och somnade sedan nästan omgående. 

Elsa sov som en stock till tio ungefär, då hade hennes näsa korkats igen fullständigt och hon hade det jobbigt. Hon kom upp en stund och vi försökte suga och spola näsan. Hon skrek som en stucken gris! Helt otroligt att inte Albin vaknade. 
Sedan la vi oss och hon fick lägga sig hos oss. Vi somnade nästan direkt alla tre och har sovit hyfsat bra hela natten. Jag har dock vaknat typ hundra gånger och legat helt ihopklämd mellan Elsa och Albin. Han kom insmygande under natten någon gång och slank ner under täcket helt ljudlöst och obemärkt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0