Elsa 19 månader

Lilla lillstumpan som blivit så stor (19 månader i söndags) att hon tom. börjat på dagis! Det är ju helt galet, men hon älskar det och båda inskolningsveckorna har gått som en dans.

Gällande pratet och ordförrådet har det inte hänt speciellt mycket. Hon använder fortfarande sin grottfolksknäppning med tungan till det mesta.
"Dää!" Har bytts ut till "DA!" och står för ett bestäm DÄR! 
Både jag och Peter har tyckt oss höra att hon sagt både täcke och docka vid något tillfälle. Men det var ett tag sedan nu. 
"Dingding" kan ploppa ut ur henne ibland. Bla. härom morgonen när hon nöp tag i min bröstvårta och sa "dingding". Haha!

Dansa, hoppa och snurra är skoj!
Hoppa är hon superduktig på och lyfter med bägge fötterna från golvet. 
Dansa gör dom endel på dagis också och det är poppis.
Musik överlag gillar den lilla damen och diggar med så fort hon hör toner.
En favorit är Justin Biebers What do you mean. I den låten låter det som att det är en klocka som tickar och det headbangar Elsa vilt till. Redan en liten Believer? 😉

Det nya stora intresset är dockor. Hon plockar och grejar med dem massor och tar tom. med dem ut för att leka. Gulligt ❤️ Hon bäddar ner dem, matar, kör runt i vagnen och stoppar nappen i munnen på dem.
Lekköket är också ett hett tillhåll. Hon lagar mat hejvilt och dukar upp inne vid soffan. Ibland bjuder hon oss andra och andra gånger är det bara till henne själv. 

Nya kläder är roligt och hon lägger märket till direkt när hon har på sig ett plagg hon inte burit tidigare. 
Säger man: 
- Kom Elsa ska du få nya fina kläder på dig!
Så kommer hon direkt, klär hjälpsamt på sig och rusar sedan till spegeln för att se hur fin hon är. Och hon ser sådär löjligt nöjd ut när hon poserar framför spegeln 😊

Annars har hon stundvis ett humör utan dess like. Ingen sätter sig på henne ostraffat. Haha! Det är bra med skinn på näsan.

Äntligen har det kommit fler tänder! Två nya där nere, så nu är antalet hela åtta styckna! 
Troligtvis är det fler som ligger och lurar och retas.

Det är ordning och reda på den lilla damen. Hon vet var saker ska vara och hur man utför diverse sysslor. 
Gå och tvätta händerna själv inne i badrummet är något hon skulle kunna fördriva en hel dag med. Likaså leta små skräpsmulor på golvet och gå och slänga i sopkorgen i köket. Tvätt ska ligga i tvättkorgen och mössor i respektive låda ute i hallen. Och hon vill gärna hjälpa sin storebror att klä på sig när hon tycker han krånglar och larvar sig. 

Använda pottan är hon på eget initiativ väldigt flitig med. Nästan varje morgon visar hon att hon vill sitta på pottan och hälften av gångerna kommer det något också! 
Toapapper måste man givetvis också ha när man försökt göra sina behov. Hon är så söt när hon grejar med allt. Och fick hon skulle hon väldigt gärna vilja hjälpa mig med att torka mig efter mina toabesök. Haha! Men det klarar jag bra själv 😊 

Vår finaste och underbaraste lilla tjejja! ❤️


Kommentarer
Postat av: syrran/moster

0h lilla hjärta vad du växer och vad vi tycker om dig lilla mysunge.

2015-10-15 @ 21:58:52
Postat av: Farmor

Allas våran lilla duktiga prinsessa :-D Du är så fin!!!

2015-10-16 @ 18:07:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0