Resumé av Elsas inskolning

Som sagt så gick de två inskolningsveckorna hur bra som helst. 
Elsa har känt sig som hemma från dag ett och tar för sig. 

Denna inskolning har vi också haft en pedagog som tagit sig tid att lära känna Elsa och även mig och Peter. 
När Albin inskolades så var hans tilldelade inskolningspedagog sjuk och borta typ hela inskolningen och ingen av de andra pedagogerna åtog sig den uppgiften helt och jag tyckte vi kände oss lite bortglömda och åsidosatta. Men när det är ens första inskolning och man är helt grön i ämnet och inte vet riktigt vad man ska förvänta sig eller förhålla sig till saker så gillar man liksom läget. Dessutom var ju jag typ höggravid då och kroppen full av hormoner, som inte gjorde saken lättare.
Elsas kontakt pedagog heter iallafall Amanda och är jättegullig. Hon är ganska ny där och äntligen känner jag att jag klickar med någon där. De andra är också bra men med Amanda känns det bättre liksom. Hon har även en fin relation till Albin och tagit åt sig av saker jag sagt eller bett om. Plus i kanten på det! 😊

Elsa är inte blyg för någon på dagis, vare sig vuxen eller barn. Hon kastar sig in i leken och hänger på. 
Hon har varit väldigt kreativ dessa två veckor och har redan hunnit komma hem med flera verk

Äta på dagis är inte heller det några konstigheter. Hon lassar i sig både frukost, frukt och lunch. 
Och att bli lämnad är inte heller några problem. Hon har suttit i pappas knä några sekunder och sedan har hon självmant gått in och fram till vinkfönstret. 

Att storebrorsan är där tror jag inte hon bryr sig så mycket om faktiskt. Kanske att hon känner sig trygg av vetskapen att han finns där men annars sköter hon sitt.
Jag trodde att Albin skulle vara på henne hela tiden och styra och ställa och visa sig stor och tuff för att hävda sig, men han har hållit riktigt låg profil och bara varit med lite på kanten liksom. Fast istället har han ju helt plötsligt blivit väldigt mammasjuk och gråtit efter mig ett par gånger. Det har ju typ aldrig hänt tidigare. Men det är säkert någon reaktion av att Elsa börjar och att vi varit där. Nu hoppas vi att det bara är något tillfälligt och snabbt övergående.

Annars tycker både jag och Peter att det varit både bra och roligt att vi delat på inskolningen, så vi båda fått vara med. 
Det är så roligt att få en inblick i hur deras dagar ser ut när vi inte är tillsammans.

Nu är planen att de ska fortsätta gå femton timmar i veckan uppdelat på tre dagar, tisdag- torsdag. Tiderna kommer vara de samma också, 7-12. Pappan kommer sköta lämning och jag hämtar. Och nu har jag ju lyckats få jobb alla dessa dagar också! För om jag inte jobbar får inte Elsa vara på dagis. Albin får det, han är tre år och då gäller allmänförskola och tänk vad besviken Elsa kommer bli om Albin får åka till dagis och inte hon. 


Den första "riktiga" veckan efter inskolningen gick galant. Inga konstigheter 😊 
Dock blev ju andra veckan en sjukvecka men denna vecka kör vi på som vanligt igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0