Så besviken

Igår eftermiddag blev jag tillfrågad om jag ville hänga med på ett jobb idag och jag tackade ja. Så Elsa fick åka till dagis hon också idag! 😊 Hon är så stolt på mornarna när hon vinkar hejdå till mig i hallen och får hänga med grabbarna 😉

Vid ett hade jag ett bokat möte på arbetsförmedlingen. Jag gick dit med en positiv inställning och trodde naivt att jag skulle gå därifrån utan några (nya) bekymmer. Så blev det inte. En timme senare gick jag istället därifrån med en hundra kilo tung sten i magen och tjugosju nya bekymmer och val att ta ställning till. Valen står mellan pest eller kolera. Alltså vilket jävla skit! Man får inte själv bestämma eller göra som man vill med något tydligen. Och det är en jävla massa olika saker man måste ha koll på för att inte bli "straffad" längre fram.
Det handlar om övergången från föräldraledig till deltidsarbetande. Systemet godtar inte att man själv väljer att jobba så lite som möjligt en tid och hellre vill lägga sin tid på sin familj istället för att sträva efter ett heltidsjobb.   Väljer man att avstå bidrag och a-kassa med mera så tycker man ju att myndigheterna borde vara nöjda, men så är det inte. 
Jag orkar inte ens skriva om eländet nu, det är bara så jobbigt.
Vi har suttit och räknat pengar, arbetstimmar och procenter fram och tillbaka nu ikväll men inte kommit fram till om pest är bättre än kolera eller tvärtom. 
Turligt nog var kvinnan på arbetsförmedlingen otroligt trevlig, förstående och hjälpsam. Men dessvärre kom vi ingen vart.

Nu ska jag sova. Upp tidigt imorgon igen! Usch, jag har börjat sova så dåligt om nätterna. Så typiskt nu när barnen sover riktigt bra. 
Inatt vaknade jag upptäckte en mus eller nått under mitt täcke! Sparkade ner det på golvet och låg och frös utan täcke. När jag vaknar nästa gång håller jag på att frysa ihjäl och vågar knappt ta upp täcket igen, men jag gjorde det och ingen mus syntes till. Konstiga drömmar! 
Efter det drömde jag att jag blev jagad av en gubbe på cykel ute. Jag vaknar av att jag ligger och skriker på hjälp. Hemskt! 
Det är väl inte ens fullmåne nu? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0