Obefintlig sovmorgon och ett färgglatt avslut på dagen

Idag fick Elsa och jag lite sovmorgon, hon skulle inte vara på dagis förän halv nio.
Albin åkte med pappan som vanligt vid halv sju och givetvis vaknade ju Elsa i den vevan. Så någon vidare sovmorgon blev det icke.
Albin trasslade lite ett par gånger inatt och när han kom in till oss för tredje gången orkade jag fösa tillbaka honom in till sig igen. Eller ska jag vara ärlig så märkte jag knappt när han kom insmygandes och kröp ner bredvid mig under täcket ❤️ Att gå upp imorse hade han ingen lust till.

När Elsa och jag parkerade utanför dagis såg jag Albin stå i vinkfönstret. Vad kul att han står och vinkar åt oss tänkte jag, men sedan såg jag att han stod och grät. Han hade drabbats av mammasaknad ❤️ Vi satt en stund i soffan och pratade och det blev bättre och han och fröken kom överrens om att läsa bok.
Elsa började leka med en gång och jag kunde åka därifrån med gott samvete. 
Albin stod och väntade i vinkfönstret tills jag kom ut men han hade bråttom därifrån när jag väl kom ut.

Jag hade lyckats fixa några timmars jobb även idag så jag åkte vidare dit. Men först ringde jag. Peter och förvarnade om att Albin varit ledsen och att han kunde vara redo att åka dit om det skulle behövas.

Lite innan tolv var jag tillbaka på dagis för att hämta hem mina barn.
Albin hade fått ytterligare en mammalängtanattack just innan de skulle äta och farmor hade han längtat efter också men han kom på andra tankar när det började äta. 
Lilla gubben är visst inne i en känslig period. Inte en helt ovanlig reaktion tydligen när småsyskonet börjar. 

Hemma kämpade jag med att få Elsa till att somna middag. Den damen slår rekord! Hon är så trött att det är precis på håret att vi hinner hem innan hon somnar, trots att jag gör allt för att försöka förhindra det. Väl hemma i sängen gör hon allt för att inte somna. Hon står på huvudet, sparkar hälarna i madrassen så hårt hon bara orkar så det dundrar om det och ligger och "sjunger". Tillslut gav hon upp och sov som en gris.
Albin trilskades också lite men efter att han var upp och opponerade sig en gång så somnade han sedan. Och ville istället inte vakna när jag tyckte han sovit färdigt.

Efter mellis gick vi ut, men det tog sin lilla tid eftersom Albin hade stoooora problem med att få på sig sin ena sko. Humör delux!
Vi hann bara ut på uppfarten innan pappan kom hem lite tidigare än vanligt.
Albin ville cykla så vi tog en liten runda allihopa. Elsa drog dockvagn men ville egentligen allra helst cykla hon med såklart.
Humöret hann tryta på de båda ett par gånger på den lilla promenad vi tog.

Märkligt nog blev middagsstunden ovanligt lugn och harmonisk. Det belönades med efterrätt såklart 😊
Resten av kvällen ägnade grabbarna åt att greja i Elsas rum medan jag och Elsa fixade i köket och tvättstugan. Fruntimmersgörat. 
Dusch av barn, bompa och sedan sängen.
Pappan har nattat Elsa hela veckan och det har gått hur plättlätt som helst! Den lilla damen är helt slut av att gå på dagis 😉 Men idag var det jag som nattade henne och givetvis höll hon på att krångla in i det längsta. Krångelmaja!!! 


Såhär ser man ut efter en eftermiddag med ett sjuhelsikes humör
Gigantiska ringar runt ögonen i blått och rött. 

Kommentarer
Postat av: Mormor

Lilla gubben, det är inte alltid lätt att vara 3 år ;-)

2015-10-16 @ 07:48:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0