Det kostar att rusta för höst och vinter!!!

Idag har jag ofrivilligt fått ta itu med att försöka se vad vi har och vad vi behöver till barnen i klädväg inför höst och vinter. 
Vi insåg imorse när vi höll på att klä på oss och ge oss ut i regnet att Albin har vuxit ur alla sina jackor under sommaren! Han har cirka sjuttioelva olika jackor hängandes i hallen och jag hade väl trott att iallafall en eller två av dem skulle passa i höst. Men nä, de är för korta i ärmarna och börja använda lite fodrade jackor känns lite väl tidigt. Han är ju så varmblodad dessutom.
Så nu står införskaffandet av skaljacka högst upp på listan, samt nya skor. 
Skor är ju skitsvårt! Vad är bra mittemellan skor? 
Vi var in en sväng till staden i förmiddags och jag passade på att kolla efter jacka och skor i de affärer vi passerade. Men jag hittade inget varken på Coop, Kappahl, Lindex eller Sportringen. Eller jo! Galonställ finns det en uppsjö av men jag tycker skalkläder är mer användbart i olika väder. Sedan fanns det mest bara vinterkläder. Hittade en potentiel jacka, för 400(!) spänn. Ett set med jacka och byxa går på över 700 spänn! Det är ju värsta rånet! Men sedan är ju utbudet helt värdelöst här hos oss också 😞 
Har spanat lite efter begagnat men inte hittat något än.
Tack och lov passar förra årets nyinköpta vinteroverall även i år! Om han inte spurtar iväg på längden innan dess.
Och sedan vill jag helst ha dubbel uppsättning även av ytterkläder. Man vet ju hur blöta och skitiga dom kan lyckas bli.

Och Elsa då? 
Hon har iallafall jackor till hösten så hon klarar sig. Överdragsbyxor är det nog värre med, men i värsta fall får hon nöja sig med galonisar.
Vinteroverall kan hon nog ha en av Albins avlagda men som sagt, en till skulle ju inte skada. Har kollat efter begagnade till henne också men det tycks vara hopplöst att få tag i storlek 86 av någon anledning. 
Skor behöver hon också uppdatera! Hennes fötter har växt som ogräs över sommaren! 

Och jag då!? 
Skor är det typ akutläge med. Och så tror jag att nya vinterkängor skulle vara bra att ha också. 


En eller två lottovinster skulle sitta fint nu känner jag!
Peter köpte två triss förut men det var bara nitlotter 😞 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0