Onsdag med snuva och jobb

Ännu en orolig natt natten till idag. 
Albin kom in till oss redan vid elva första gången, jag gick tillbaka med honom in till sig och han somnade faktiskt om. 
Vid två kom han in igen, jag gick tillbaka med honom även då. Därefter minns jag inte riktigt men han låg iallafall bredvid mig när pappans klocka ringde imorse....
Elsa sov iallafall bra! Jag trodde hon skulle böka pga. förkylningen och hon knorrde endel tidigare på kvällen, men natten blev lugn.

Imorse tog vi ordentliga morgonrundan och jycken traskade på som ingenting hänt.
En slö men glad liten snortjejja i vagnen
Vi skördade lite 
och höstpyntade trappan
innan vi gick in och åt del två av frukosten. Varken jag eller Elsa är speciellt frukostsugna på mornarna så vi äter istället lite två gånger 😊

Jag har bokat ett bord till en barnloppis om ett par helger och försökte prismärka lite kläder idag. Elsa "hjälpte" givetvis till så gott hon kunde...

Vi åkte och hämtade Albin på dagis och när vi kom hem la sig faktiskt båda barnen för vila.
Albin somnade inom en kvart och Elsa höll inte på att böka så länge hon heller faktiskt! Tom. jag slumrade en liiiiten stund och det var såååå skönt! Har haft huvudvärk och känt mig lite mosig i både kropp och knopp.

Albin fick jag väcka efter lite mer än en timme och Elsa vaknade efter två timmar.
Jag kokade ihop middagen så den stod färdig på spisen till Peter kom hem, jag skulle ju åka och jobba.
Egentligen skulle jag åkt till jobbet direkt när Peter kom hem men farfar var hemma och passade barnen så jag kunde sticka iväg lite tidigare och alltså också komma hem fortare igen.

Det var mitt första pass själv på ett av mina nya ställen och det gick bra. Svårt dock att veta vilket tempo man ska hålla  nu i början, men nu vet jag att jag inte behöver vara lika snabb nästa gång 😊 

På hemvägen såg jag en hel flock med vildsvin springa över vägen. De var säkert femton styckna minst! 

Lite efter åtta var jag hemma och landade i soffan.
Det hade gått bra här hemma också. Båda hade somnat smidigt trots deras middagsvilor. Det är bra!

Tidigare idag ringde en sköterska och frågade hur Nico mådde, om han piggat på sig och börjat äta. Gulligt av dem att bry sig så tycker jag! 
Likaså ringde försäkringskassan och ville höra lite om mina ändringar i föräldrapenningen nu när jag börjat jobba. Det är ett jäkla gissel det där ska ni veta! Att få allt rätt. Jag är livrädd att det blir fel och de sänker min sgi. 
Efter att barnet fyllt ett år måste man täcka upp minst fem fulla dagar i veckan med antingen föräldrapenning eller jobb för att skydda sin sgi. 
Och jag som jobbar typ tre-fyra timmar ett par gånger i veckan har fullt sjå att försöka få till det rätt. Och eftersom min föräldrapenning inte är beräknad på en heltidstjänst utan på min deltid jag jobbade för flera år sedan gör inte saken lättare. 
Kvinnan som ringde mig idag blev osäker på alltihopa och ville rådfråga med deras specialist och skulle återkomma imorgon igen.
Fortsättning följer.... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0