Hängig fredag

Igår var jobbet tungt och när jag satt i bilen hem kändes det som att jag blev slagen med en klubba i huvudet. Jag blev galet trött och huvudvärken slog till. Jag har varit lite retig i halsen tidigare i veckan dessutom.
Eftersom farmor ännu inte kommit hem från Ungern så var barnen hemma med bara farfar. Peter åkte lite senare till jobbet på morgonen och jag åkte direkt hem efter första jobbet och tänkte ta det andra senare på eftermiddagen när Peter kommit hem.
Farfar var i full färd med att steka pannkakor och barnen satt ivrigt och väntade 
De åt sedan som hästar! Det sprutade nästan pannkakor ur öronen på dem tillslut. 
Jag var så trött så jag nästan somnade vid matbordet.

Elsa somnade som en stock efter maten och Albin stängde in sig på sitt rum. Jag la mig på soffan.
Elsa vaknade för tidigt och hon och jag la oss i vår säng. Hon somnade om nästan direkt och jag slumrade också. Så skönt!
Sedan väcks jag av Albin. Han berättar att han varit ute och letat efter farfar ÖVERALLT men inte hittat honom.
Jäkla unge!!! Han har lyckats klä på sig och smyga ut utan att jag vaknat och hört något. Han får inte gå ut själv! Och speciellt inte utan att säga till! Hur länge han var ute har jag ingen aning om?! Men han påstår iallafall att han bara letade efter farfar på tomten.
En liten stund senare, när han tänkt efter vad han egentligen gjort blev han skamsen och ledsen.
Hoppas han tänker på det innan han smiter ut någon mer gång.

När vi skulle sätta oss vid bordet och ta en eftermiddagsfika var jag tvungen att gå och byta Elsas blöja först. Jag bad Albin vänta på mig och Elsa.
När vi kommer tillbaka till köket berättar Albin att någon varit där och gnagt på hans och Elsas kaka. Han påstod att det  var Sanda-Janne (han som bodde här i början av 1900-talet och som farfar påstår spökar här). Jäkla unge igen!!! 

Peter kom hem lite tidigare och jag bad honom följa med och hjälpa mig med mitt sista jobb. Jag kände mig fortfarande helt slut och huvudvärken vägrade ge med sig. Han hängde med och tillsammans klarade vi snabbt av det. Innan vi åkte hem åkte vi bort till Rimbo och uträttade några ärenden.
Barnen var hemma med farfar igen. 
Vi kom hem framåt sex och värmde lite mat innan det var dags att göra kväll.

Albin ville ha fredagsdisco innan han la sig så så fick det bli 
Elsa la sig tillslut på legolådan ❤️

Jag var helt slut efter att barnen var lagda. Klockan nio gick jag och la mig och innan tio sov jag. Så skönt! 

Någon gång under tidiga natten kröp Albin ner under mitt täcke.
Lite innan tre vaknade Elsa och vägrade ligga kvar i sin säng. Jag och barnen sov vidare i vår säng medan pappan frivilligt bäddade ner sig inne i Albins säng istället. Vi sov gått allihopa ända till åtta imorse! Sovmorgon! 😊

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0