Första halvan i lördags

Vi åkte vid 8 hemifrån och var framme vid 10 cirka. Lådbilslandet öppnade inte förän 11 så vi ställde oss intill vägkanten i ett litet samhälle och åt lite frukost igen.
Det visade sig att vi hamnade mitt i Mälaren runt för utanför fönstret bildades en lång rad med uppställda motorcyklar. Bra underhållning! 😊 Och fan så smidigt det är att ha med sig husvagnen och kunna sitta inne i den och äta när det kryllar av getingar ute! Samt kunna kissa 😊

Det dröjde en stund innan barnen förstod var vi var när vi var framme. Vi hade bara sagt att vi skulle åka till Mariefred på en minisemester.
Men när vi stod ute på parkeringen fick Albin syn på några lådbilar innanför staketet.
- Är vi på lådbilslandet? Utbrast han.
- Ja det är vi! Bra va? Sa jag.
- Mmm, nja, joo.... Det är ju inte Öland. Fick jag till svar.

Haha! Rackar unge! Han har tjatat om Öland och lådbilslandet ända sedan vi var där i juni förra sommaren. När vi frågat var han vill åka på semester och vad han vill göra så har han varje gång svarat att han vill åka till Öland och lådbilslandet.
Vi har sagt att det finns ett till lådbilsland närmare Stockholm och att vi kanske kan åka dit någon gång och det har han tyckt verkar bra. Men som sagt, Öland vore ju det bästa.

Jag var lite skeptisk till hur Elsa skulle vela/klara köra lådbilarna, de rekommenderar att barnen är från 3 år nämligen. Vi började längst bort vid traktorerna där det var lämpligast för en nybörjare. Båda barnen satte sig glatt i varsin traktor. Men när pojken bredvid Elsa fegade ur när hans traktor startade blev också Elsa spak och ville inte åka längre. Albin däremot brummade iväg och njöt för fullt ❤️
Vi lirkade med Elsa och tillslut gick hon med på att sätta sig i traktorn igen och en stund efter det gick hon med på att starta den och kanske åka iväg om pappa gick bredvid och höll i handen. Men när motorn hoppade igång och hon fick foten på gasen så glömde hon bort pappas hand och brummade iväg helt själv! Så duktig och modig! ❤️ Hon klarade galant och körde bara fast i staketet en gång 😉

Därefter åkte de racerbilar, trehjuliga motorcyklar och i varsin polisbil ute på den stora banan med broar, korsningar och massa andra småtrafikanter.

Det fanns en karusell och ett litet griståg också. Samt lekpark, hinderbana, hoppborg och flottar.
Vi hann testa på det mesta 😊

Café fanns det också, men det kryllade av getingar även där så vi gick faktiskt ut till husvagnen och stängde in oss och åt matsäck istället.

5 åk var hade de på sin entrébiljett och när de hade 1 åk kvar vardera var Elsa riktigt trött. De använde sista åket till att köra varsin flaklastbil ute på stora banan.
Albin fascinerades mest av bron över vattnet så han åkte över den om och om igen. Det var likadant på Öland förra året 😉
Elsa åkte även hon ett par gånger över där, mest för att hon såg Albin åka ditåt tror jag, men hon var som sagt väldigt trött och ofokuserad och tittade mer på allt annat än framåt dit hon styrde så hon körde fast flera gånger. Tillslut lessnade hon och åkte självmant bort till in/utgången och parkerade bilen framför där pappan stod. Hon var nöjd och hade åkt klart! ❤️
Albin höll fortfarande till lägst borta i hörnet vid bron (vilket var smart! För då dröjde det ju lite längre innan de såg att hans åktid var slut 😉) och vi stod kvar och väntade på honom. Elsa hängde runt min hals och just innan Albin parkerade och vi kunde gå därifrån lyckas Elsa bli getingstucken i ena fingret! Ajajaj!!! Lilla gumman ❤️ Hon blev såååå ledsen och hade jätteont. Hon och jag rusade ut till husvagnen för att smeta på lite alvedon på sticket och kyla ner med en kylklamp.
Pappan och Albin gick bort till caféet där jag tidigare hade sett att de hade kylplåster.

Lillstumpan var så tapper! ❤️ Inte roligt att vara jättetrött och dessutom bli getingstucken 😔
Men hon hann iallafall få sitt körkort 😊
( 1 timme tidigare hade jag hjälpt en annan mamma och pappa vars son blev getingstucken på örat. Han fick låna en kylklamp och lite alvedon han också.)


Trots det tråkiga avslutet så åkte vi därifrån nöjda allihopa.
Vi fick varmt väder, glada barn och ingen trängsel eller köer. Cirka 3 timmar var ganska lagom att vara där. Och inga extraåk behövde vi köpa till 😉 På Öland fick vi köpa 3 extra tror jag för Albin vägrade lämna stället 😉
Jag är sjukt imponerad över hur duktiga barnen är på att köra och manövrera bilarna. Speciellt Elsa!
De vet att de ska sitta stilla i bilarna och kör de fast någonstans eller krockar med någon annan så sitter det duktigt kvar och väntar till de som jobbar där kommer och puttar dom rätt. Och det var väldigt sällsynt att de krockade med varandra faktiskt. På nått vis lyckades de alltid veja för varandra i sista sekund. Vid ett tillfälle var det väldigt tät trafik uppe vid bron. Säkert tio ungar i olika fordon och storlekar och det var trångt! Men dom klarade det galant 😊 Häftigt!

❤️❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0