Gungpremiär och bondgårdsstäd

I förmiddags blev tillslut gungställningen gungfärdig! Det var lättare sagt än gjort att ställa i ordning en så hög anordning 😊

Vi har numer två glada barn 😊 Främst Elsa förstås.
Men det var på håret att vi lyckades få till tillräckligt långa rep i gungorna så de gick att invigas!
Nu dröjer det nog måååånga år innan de anser att de har en för liten gungställning 😉

Min städmani fortsatte idag och efter lunch slutförde jag den påbörjade städningen från igår. Övervåningen har fått sig en rejäl och välbehövlig rengöring från golv till tak. Nästan iallafall.
Redan igår bad jag Albin att han idag skulle plocka bort sin bondgård som står uppradade bänken inne i hans rum så jag skulle kunna damma av ordentligt.
Fast det var inte populärt! Jag fick allt höra att bonden minsann skulle plocka potatis idag och att han inte alls kunde flytta på bondgården då...
Imorse, efter frukosten när jag påminde honom om min önskan gick han buttert in på sitt rum och började plocka bort. Men strax efter stack han ut huvudet i dörrhålet och bad om att få damma själv istället. Okej! Sa jag och gav honom en trasa.
Han flyttade faktiskt undan nästan alla pryttlar/bondgårdsprylar och torkade. Väldigt duktigt måste jag säga! ❤️

Men när han på eftermiddagen var iväg med pappan så kunde jag inte låta bli att dra några dammtag på bondgården jag också när jag ändå torkade av allt annat inne på hans rum. Plus att jag plockade bort all annan bråte som hamnat på hög på byrån intill hans bondgård.
Jag väntade mig en rejäl utskällning när han kom hem för han har stenkoll på sin bondgård men jag slapp undan! 😊 Han tyckte istället att det var rent och fint inne på hans rum.


Den där bondgården har stått uppställd i många månader. Den består av diverse olika fordon som står uppställda och parkerade i någon speciell ordning. Han har stenkoll och märker direkt om någon varit inne och flyttat på någon av dem.
Den där någon är oftast Elsa. Hon passar på att smita in när Albin inte ser. Inte populärt!!! Och han är faktiskt riktigt ordningssam och stänger dörren in till sitt nästan jämt när han lämnar det, så det är faktiskt lite svårt att ta Elsa i försvar då 😉 Och en gång råkade jag städa bort allihopa och lägga ner allt i hans lådor. Ojojoj, vilken utskällning jag fick. Så det vågar jag aldrig mer göra!

Titt som tätt kilar han in på sitt rum om dagarna och jobbar lite på sin bondgård. Harvar, sår, skördar eller något annat viktigt. Efter en liten stund kilar han ut igen och fortsätter med det han höll på med innan.
Att ha en bondgård är tidskrävande 😉


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0