Små loppisjägare

Igår var vi en snabbsväng på loppis. Albin älskar ju loppis eftersom han alltid lyckas fynda bilar. Men denna gång hittade han inte den där perfekta bilen. Det fanns många bilar att välja bland hos flera försäljare men han hittade i den där med det lilla extra som han sökte efter just den dagen.
Men han gick inte tomhänt därifrån, han köpte sig en film om havets olika djur. Samt att han fick en liten gubbe gratis.

Elsa hittade inte heller det hon sökte efter. Vad det var vet vi inte riktigt 😉 Men tillslut hittade hon en liten sköldpadda som man kan vrida upp så den åker iväg. Det blev kärlek vid första ögonkastet! Men det fanns ett problem! Sköldpaddan låg i en låda märkt med GRATIS! Och eftersom Albin precis in plockat fram sin plånbok och betalat 10 kr för sin film ville ju hon göra likadant såklart! Hon betalade 1 kr för sin gratis sköldpadda och gick nöjd därifrån 😊
Hon hade också fått en liten gubbe på ett annat ställe men den lyckades hon nog tappa ner i GRATISlådan för helt plötsligt var den borta. Det gjorde inte så mycket för hon hade ju sin sköldpadda!

Pappan hade glömt sin plånbok hemma och kunde inte fynda något 😉
Mamman fyndade ett tiotal plagg till Elsa och kommande hösten för bara 60kr. Perfekt!Vi var på loppis tidigare i somras också och då gjorde sig Albin ett riktigt fynd!
Det var en liten PROloppis eller liknande och det var några gamla tanter som jobbade där. Precis när vi skulle gå därifrån, utan några fynd, får Albin se att en av tanterna plockar upp en Blixtenpryl ur en låda. Han är norpade åt sig den snabbt som attan och vägrade släppa den. Jag och Peter tyckte det var en fullständigt onödig och stor pryl. Albin höll inte med såklart.
Eftersom den var nyuppackad var den inte ens prismärkt så Albin fick själv gå och fråga vad den kostade.
Tanterna kliade sig i huvudena, tittade på varandra och frågade sedan Albin om 20kr var lagom och om han hade så mycket pengar 😊 Haha! De skulle bara veta att han hade flera hundralappar i sin lilla börs 😉
Ja det slutade iallafall med att han gick supernöjd därifrån med sin Blixtenpryl och 20 kr fattigare.

Prylen är som en ljudbok. När man trycker på olika knappar så läser en röst upp en berättelse om Blixten och samtidigt så rör Blixten på sig och det kommer olika ljud osv.
Fullkomligt onödigt!!! 😉


Kommentarer
Postat av: Mormor

Jag säger som vanligt - vilka duktiga barn :-)

2016-08-08 @ 09:28:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0