Förra tisdagen- Lucia

Det var en speciell dag på många vis.
För någon var det en mycket viktig och spännande dag. För någon annan var det en besvikelse dag. Och för ett par andra var det en meckig dag.

Albins prickar i ansiktet hade ju blossat upp dagen innan så han skulle vara hemma. Men Elsa var pigg och kry och skulle återvända till dagis efter sin sjukvecka veckan innan. Hon var riktigt taggad inför luciafirandet!
Albin blev ju såklart besviken över att missa luciatåget men det gick snabbt över.

Luciafirandet skulle gå av stapeln klockan 14. Alltså två timmar efter att jag hämtar våra barn på dagis. Vi hade dock kommit överrens om att de skulle få vara kvar de två timmarna och att vi framöver rättar till den tiden.
Men Peter kunde stanna hemma lite på morgonen och lämna barnen två timmar senare, alltså istället för 07 lämna dem 09, och sedan vara kvar till 14. Perfekt!
Men så blev det ju inte heller eftersom Albin skulle vara hemma.
Istället blev det så att jag började jobba vid 07, Peter stannade hemma på morgonen. Lämnade över Albin till farfar och körde Elsa till dagis vid 09, jobbade ett par timmar och åkte sedan hem igen vid lunch för att byta av farfar här hemma med Albin. Flängande fram och tillbaka.
Jag å andra sidan jobbade mitt i godan ro och hann därefter med en snabb vända ner på stan samt en lunch med min chef innan jag åkte till dagis för att skåda luciatåget.

Oj så spännande det var! Det var fullt med föräldrar på plats när jag kom. Bara föräldrar och småsyskon var bjudna, i brist på plats. Och det var totalt fotoförbud. Lugnare så för barnen ❤️
Jag hjälpte Elsa byta om när jag kom och hon var såååå taggad! Jag smygfotade henne när hon var med mig in på toa 😉

Dock inte lätt att få en bra bild på en sprallig och förväntans full tjej ❤️

Och det var riktigt gullig och stämningsfullt Luciatåget.
De tågade in och stod eller satt fint på sina platser allihopa (nästan) hela tiden.
En eller två av de allra minsta ville hellre gå till sin förälder men annars var alla nöjda.
Elsa letade efter mig med blicken när de tågade in och när hon såg mig sken hon upp i ett stort leende ❤️ Hon höll Lovisa i handen när de gick in.
Hon satt på sin plats och sjöng glatt med i alla sångerna och hade ingen scenskräck överhuvudtaget. Att det stod typ 40 föräldrar och stirrade på dem gjorde inte henne något alls! Hon var helt inne i sångerna och rörelserna till dem ❤️
(När Albin gick sitt första luciatåg på dagis stod han helt paralyserad och sjöng inte ett endaste ord. Med sitt stoneface såklart 😊)
Efter uppträdandet bjöds det på fika med lussebulle och pepparkaka. Gott och festligt tyckte Elsa. Hon hade ingen brådska att åka hem.

Väl ute i bilen tog det inte lång stund innan hon somnade. Hon sov som en stock när vi parkerat här hemma

Det tar på krafterna att framföra sitt livs första framträdande ❤️

Här hemma fortsatte lussetrallandet från vår lilla pepparkaksgumma hela kvällen. Och hon hade ganska svårt att somna vid läggningen pga sin sena tupplur i bilen hem.


Albin hade haft det bra hemma hela dagen. Det hade inte gått någon nöd på honom ❤️


Kommentarer
Postat av: Syrran/moster

Fina snuttan. Duktig liten pepparkaksgumma

2016-12-20 @ 10:04:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0