Veckan

Denna vecka har nästan bara handlat om sjukdom. I måndags var vi hyfsat pigga allihop men det var ju inte så långvarigt.

I tisdags fick Elsa fortsatt vara hemma. Hon hostar och snorar och är allmänt grinig. Pappan var hemma på förmiddagen så jag körde Albin till dagis innan jobbet. Mycket högtidligt och speciellt tycker han ❤️
Eftersom jag och barnen avklarade veckohandlingen i måndags slapp jag den i tisdags och kunde istället använda tiden innan hämtning på dagis till att gå och ta mitt cellprov. Jag blev kallad i Maj men har inte lyckats ta mig tid till det. Illa! När man fått erfara elaka cellförändringar på nära håll så borde man ju själv vara klok nog att inte fuska själv. Men men. Nu är det iallafall gjort för denna gång. Det gick bra men givetvis var det en studerande blivande barnmorska med också så man fick ju ligga där med benen i vädret som allmän beskådning kändes det som. Fast efter man fött barn är man inte lika pryd längre känns det som. Haha.

När Albin och jag kom hem lite efter 12 hade pappan redan dragit iväg till jobbet, han hade lejt in farfar att passa Elsa den sista timmen.

På kvällen fick vi äntligen tummen ur och städa ur fönstret i trappan. Klurigt att nå dit men jag lånade hem en teleskopstege och sparkade upp Peter på den 😉 Det var med skakiga ben han putsade fönstret ❤️

Elsa är inne i en riktig ritar period. Hon vill rita och måla hela tiden. Kul! Men tyvärr har det spårat ur lite, hon ritar nämligen inte bara på pappret längre utan också på borden och leksaker. Så nu förvaras alla ritdon utom räckhåll för familjens barn. Nu får det bara ritas under uppsikt.

På kvällen åkte pappan iväg på första julbordet med jobbet.
Barnen somnade smidigt och lätt så jag hade det tyst och lugnt helt själv ett par timmar.


På onsdagen fick Elsa fortsätta vara hemma och Albin också. Febern smög sig på honom på tisdagskvällen. Inte så mycket och han var knappt påverkad av det men det syntes på honom. Och lik som på Elsa så blev hans högra öga rödsprängt när febern började stiga.
Pappan var hemma även denna förmiddag. Jag kom hem lite efter 11 och bytte av honom.
Det var relativt pigga barn här hemma. De hade varit ute en sväng på förmiddagen och luftat sig och gjort av med lite energi.
Elsa är så uttråkad och ostimulerad efter en vecka hemma nu att hon inte ens kan somna för en tupplur efter lunch. Hon ligger i sängen och sjunger och pratar konstant istället. Nöjd och glad. Knäppfia! ❤️
Albin var trots 38+ i feber uppe på benen och rastlös resten av dagen. Fattar inte hur han orkar?! Framåt kvällen låg han nere på 37+ så vi var övertygade om att han var på bättringsvägen.

Jag åkte iväg på yoga på kvällen och det var ett galet bra pass! Men jobbigt. Skönt!
När jag kom hem vid 21 var det knäpptyst här hemma med sött sovande barn ❤️


Torsdagen var upplagt som så att jag skulle köra de småkrassliga barnen till farmor på morgonen eftersom både jag och Peter behövdes på våra jobb. Men så blev det inte. Albins feber fick tydligen ny kraft under natten och han var helt sänkt redan 06 på morgonen med över 39 i temp. Jag hade inte hjärta att skjutsa iväg honom i det skicket så jag ställde in mina jobb och stannade kvar hemma såklart ❤️
Det blev ju inte populärt av Elsa dock.
Vi lyckades få till lite målarverkstad här hemma efter frukosten när Albins feber börjat sjunka och han piggnade till och sedan fick Elsa umgås lite ute med farfar så hon blev nöjd ändå.
Albin höll sig mer eller mindre liggandes större delen av dagen. Han var riktigt påverkad och vid 14tiden tempade han 40 grader! ❤️ 20 minuter senare efter lite febermedicin så var han på benen igen och uttråkad.
- Mamma vi kan väl göra nått kul? Tjatade han om.
Vi plockade fram ett 100 bitars pussel. Det var jag som fick lägga färdigt det ändå 😉

Resten av dagen och kvällen var stojig. Barnens spring i benen tar aaaaaldrig slut.
Vi har som regel här hemma att man INTE får springa inne. Men det tycks glömmas bort hela tiden.....


Idag fredag var pappan hemma hela dagen. Albin tempade 37+ i förmiddags. Jippie! Åt rätt håll!
De var ute en sväng på förmiddagen och grejade.
Jag jobbade och åkte direkt efter jobbet och fick massage ❤️ Jag fick ett presentkort förra julen av min ena chef och det har jag såklart glömt bort att nyttja. Tills nu 😊 Det var så skönt! Och Magic pot kan jag verkligen rekommendera! Det är som en sugkopp med värme som sugs fast på ryggen och sedan dras runt. Underbart! Men den nöp ordentligt i bilringarna 😉
Jag var helt slut efter en timme med magic pot och massage. Helt groggy var jag och ett jättemärkligt tryck och värk i huvudet och ögonen.
Jag var hemma 12.30 och stupade i säng. Somnade aldrig men skönt att ligga ändå.
Sedan sprängde en vanlig huvudvärk fram! AJ!

Efter mellis drog pappan och Elsa iväg till återvinningen och affären.
Jag och Albin bäddade ner oss i sängen och kollade Familjen Annorlunda. Mys ❤️ Han är riktigt kramgo och kärleksfull för tillfället ❤️

Innan middagen låg vi allihopa på golvet i vardagsrummet och byggde lego en stund.

Dagens paketkalender innehöll en liten gul traktor till Albin och en mini tröska till Elsa. Det uppskattades!

Och Elsa hade gjort sig fin med hela fem hårspännen 😉Pappan fixade pippitofsarna. Duktig!

Resten av kvällen var lugn. Ostbågar och mjölk (favorit enligt barnen) till fredagsmys och Bompa.
Jag gled ner i ett varmt bad och när jag kom upp var det grabbhörna i soffan ❤️

Albin tempade återigen 39,2 nu ikväll så det verkar inte vara färdigt än. Plus att han också hostar och snorar nu.

Men nu sover de båda gott sedan några timmar.


Vår plan för denna helg var att vi idag skulle åkt ner till Kolmården och Jul i bamsesvärld och sedan vidare till mormor och morfar, men det blev det ju ingenting med. Synd och tråkigt 😔 Men tur att vi inte hunnit berätta något för barnen om våra planer, så de slapp bli besvikna.
Kolmården tycks bära en feberförbannelse över sig för vår del...


Nu ska jag krypa i säng.
Peter sitter där nere och spelar tv-spel. Ikväll igen....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0