Elsa 23 månader

Denna dam har ett humör utan dess like. Det kan svänga på en hundradels sekund. Speciellt på mornarna. Vi trippar på tå runt henne för att försöka undvika ett utbrott men det är nästintill omöjligt. Hon kan tända till på precis vad som helst. Hon blir så fruktansvärt arg och är omöjlig att kommunicera med. Hon gallskriker åt allt, ligger på golvet och är hal som en ål om man försöker ta i henne eller klä på. Sedan går det över lika fort som det kom. Precis som om hon glömt bort varför hon var så fruktansvärt arg och förbannad två sekunder tidigare. 

Pratar gör hon så gott som obehindrat. Jätteduktig är hon! Både två och treordsmeningar har hon börjat med.
Och sångerna Lilla snigel och Blinka lilla stjärna går hon och sjunger på nästan all sin vakna tid. 
Hon har börjat kalla sig själv JAG nu oftast istället DU som tidigare.

Lite nya ord:
Nannat= annat
Mojnoj= mormor 
Tata= farfar
Sajsaj= Elsa 
Baan= banan
Plä (eller något liknande)= äpple
Siin= apelsin
Aff= saft 
Papper= papper (tidigare pappii) 

Hennes grottfolksknäppning med tungan används lite fortfarande men det blir mer och mer sällsynt.

Räknar gör hon också! Kanske inte alltid helt rätt men man förstår att hon räknar. På sitt vis 😊

För några veckor sedan var kvällarna och nätterna jobbiga. Nattningarna tog tid och hon ville ha sällskap. Nätterna var trassliga, hon vaknade ofta och ville absolut inte sova vidare i egen säng. 
Helt plötsligt var nattningarna plättlätta och hon somnade själv efter att vi läst en bok och sagt godnatt. Och natten sov hon sig igenom nonstop.
Men nu är vi där igen. Hon vill inte lägga sig om kvällarna men när hon väl kommit i säng och plockat fram en bok är allt frid och fröjd igen. Tills boken är slut och vi säger godnatt, då protesterar hon en kort stund efter att vi lämnat rummet men somnar tillslut på egen hand ganska snabbt. Nätterna är lite varierande. Vissa nätter ger hon inte ifrån sig ett pip, medan hon andra nätter anser sig färdigsoven i egen säng redan vid ett. Och vi är inne i en period när vi knappt är medvetna om att vi går in till henne, plockar upp henne och går in och lägger oss hos oss igen. 
Flera mornar nu på sistone har hon vaknat redan innan fem och sedan haft oerhört svårt att somna om och inte kunnat ligga stilla mellan oss. Det gillas inte! 
Att komma till ro vid middagsvilan har börjat ta tid. Hon ligger och sjunger för sig själv i sängen och så och det kan ta över en timme innan hon somnar. 

Den största boven till sömnstöket tror vi är tänder. Det är fyra styckna som retats med henne länge nu och tar tid på sig att spricka igenom. Men igår lyckades vi se att den tredje tanden nere på höger sida äntligen spruckit igenom!

Sina dockor ägnar hon mycket tid fortfarande. Just nu är det mycket klä av och på som gäller. Mest klä av eftersom på är lite svårare. Men hon kan det också! Kör runt på dem i kundvagnen gör hon också mycket samt bäddar ner både sig själv och dockorna lite varstans under en filt.
Bygga tågbana och lego är också kul. Och laga mat. 

Klä sig ska hon envist försöka klara själv. 
Hon är jätteduktig och lyckas på sig det mesta helt själv men det tar ju sådan tid! Och ibland kan hon ta av och på sig en strumpa fem gånger bara för att hon kan och tycker det är roligt.
Och oftast ratar hon kläderna jag plockat fram till henne. Hon ska bestämma själv!

Sitter på toan och kissar gör hon oftast flera gånger per dag. Ibland även nummer två.

Storlek 92 i kläder och nr. 5 i blöjor passar utmärkt. 

Vårt lilla älskade surpuppestumpa ❤️ Vi både älskar och föraktar ditt temperament ❤️
Och hur är det möjligt att du snart fyller TVÅ år?!?! 

Kommentarer
Postat av: Mormor

Lilla trollunge, du har blivit så stor och duktig och fort har det gått <3

2016-02-15 @ 21:55:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0