Lördag

Vi fick faktiskt liiiite sovmorgon denna lördag! Albin kom förvisso in vid tidig morgontimme men somnade om på min arm ❤️
Peter utlyste en tävling igår. Den som låg kvar längst i sin säng på lördagsmorgonen skulle vinna en tablettask/russinask. Albin var riktigt taggad och skulle vinna. Men som sagt, han kom in till oss tidigt ändå.
- Mamma, jag kan inte somna om i min säng. Men jag vill vinna godisasken. Viskade han till mig.
- Lägg dig här och somna om! Sa jag åt honom.
Nästa gång han vaknade var klockan lite efter sju. Det kallar jag sovmorgon 😉 Elsa vaknade också men kom in och mös lite i vår säng innan hon kilade upp och började leka med brorsan.

Peter var i städartagen och dammsög efter frukosten och efter det klädde vi på oss och gick ut.
Vi gick till skogs. Natten till i fredags fick vi lite ny snö så nu är det sådär vitt och fint ute igen.
Albin letade upp en bra sten att fika på. 
Sedan gick vi hem igen. 

Lite lunch och barnen la sig för vila. 
Vi skulle iväg på eftermiddagen så en vila för bägge skulle inte skada. Elsa slocknade efter massa larv och trilsk. Albin låg en stund men inte mer än så.

Elsa vaknade på ett hiskeligt humör. Hon kan hon....
Jag hade plockat fram "fin"kläder till henne men dom tänkte hon inte ta på sig! Hon gick och plockade fram en gammal och urtvättad T-shirt istället.... 
När den lilla damen tillslut samlat sig och klätt sig insåg Albin att hans plogbil är borta och hela hans värld raserades. Helt förstörd blev han. Vi letade överallt här hemma, ringde till mormor för att be henne leta hemma hos dem ifall han glömt den där, men hon kunde inte finna den och nere hos farfar fanns den inte heller. Ojojoj! 
Så småningom hade vi alla klätt oss och vi kunde åka in mot staden. Pappan hade bokat bord på resturang åt oss. Först blev det ett stopp på Biltema. Albin såg massa pysselsaker i deras senaste reklamblad och har tittat på dem i flera dagar och ville så gärna ha. 
En nöjd kille gick ut därifrån med ett helt paket modellera som han betalat själv med egna pengar 😊 Tyvärr fanns där ingen ny plogbil 😔

Barnen ville ha pizza. Dom tycks vara pizzatokiga båda två! 
Jag tyckte dom kunde dela på en men pappan tyckte de skulle få varsin. 
Jag ville ta en vanlig kebab med bröd för deras hembakade bröd och sås är så jäkla goda, men jag fick inte det för Peter 😉 Han skulle ta oxfilé och jag valde tillslut lamm med massa tsatsiki och annat gojs. (Mätt blev jag men kebaben hade varit lite godare 😉)
Barnen åt brödet vi fick innan maten med aptit men sina pizzor blev det mycket kvar av. Vi fick med oss en stor doggybag hem. Haha! 
Albin har tjatat hål i våra huvuden om den där godisasken och när han efter mycket om och men hade ätit upp två pizzabitar trollade mamman fram varsin ask ur väskan. 
Jag kilade in på Hemnakväll och införskaffade mitt lördagsgodis innan vi åkte hem. 

Vi var hemma vid sju och barnen hoppade i säng omgående och somnade lika snabbt båda två. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0