Överraskningshelg

07:15 i lördags hämtade vi upp en spänd och förväntansfull moster Helen.
Den 24.e, på sin 50 årsdag fick hon ett brev där det stod att hon skulle bli hämtad 07:00 på lördagmorgon och att hon skulle packa en väska för övernattning. Vart hon skulle och med vem visste hon inte.
Hon hade nog sina misstankar om vilka hon skulle åka med men inte vart.
Vi hade åkt ner till Linköping på fredagskvällen utan att berätta det och hon blev lite snopen när hon såg att jag var med.

Vi styrde söderut på E4.an och först gick det galant. En bit efter att vi svängt av motorvägen missade chauffören (Syrran) ett ställe vi skulle svängt på men Gpsen ändrade rutten så vi brydde oss inte om att vända. Men när den nya rutten ledde ut på en liten grusväg ut i skogen föreslog jag att vi skulle vända men det blev inte så. Vi fick oss istället en närmare titt på de småländska skogarna och landsbygden. Grusvägen övergick efter flera kilometer till en kringelikrokig asfalterad skogsväg och på den åkte vi i oändlighet. 
Det kändes fel men gpsen hade koll. Trodde vi. Det sämsta med att köra efter gps är ju att man inte har någon som helst koll runt omkring där man åker, kartan är ju så jäkla inzoomad så man inte ser var man är egentligen. 
Bensinmätaren gick ner på rött och påminde oss om att vi behövde tanka. 
Tillslut fick vi nog och ifråga satte gpsen och den hade ju kört oss någon helt annanstans än dit vi bett om!!! På något vis måste den ha tappat täckningen eller nått och därefter fortsatt till den angivna adressen men på fel plats. 
Från början hade jag lagt in Gekås som slutdestination men ändrade sedan till hotellets adress och det visade sig ju vara idiotiskt gjort! Vi fick oss en 40 minuters omväg och vi var helt ute i obygden. Titt som tätt passerade vi någon by men inte sjutton fanns det någon bensinmack! Vi förberedde oss på att putta bilen 😊
Otroligt nog dök det upp en mack tillslut och vid halv tolv var vi äntligen i Ullared! 

Resten av dagen ägnade vi åt att shoppa. Äta lite och shoppa lite mera. Klockan sex stängde dom och vi var ute efter halv sju. Vi valde världens sämsta kassa!!! 

Kvällsplanen var att gå ut och käka på kvällen. Dessvärre var det redan fullbokat när vi några dagar innan försökte boka bord men det skulle inte vara svårt att få ett drop-in bord efter åtta sa de.
Vi mellanlandade en liten stund på hotellet, vilade våra fötter och bytte kläder innan vi gick bort till resturangen vid åtta. Ingen av oss var egentligen hungriga efter vår sena lunch men vi tänkte gå och käka efterrätt iallafall. Dock fick vi höra att det var minst 45 minuters väntetid på ett bord så vi gick istället till det lite enklare grannstället. 
Vi delade på ett par nachotallrikar och blev nöjda 

Dom stängde klockan nio så det blev en tidig kväll. Men det var skönt! Vi var alla trötta och la oss så fort vi var tillbaka på hotellet. 

Halv nio morgonen efter möttes vi upp på frukosten. Deras matsal är utbyggd sedan vi var där sist 2013 och nu var det väldigt fint och stort! 

Klockan tio stegade vi in på varuhuset igen för att avverka de sista avdelningarna vi inte hann med dagen innan. 
Vid två möttes vi upp alla och åt lunch och därefter tågade vi bort mot kassorna och sedan påbörjades hemfärden. 

Framåt 19 var vi äntligen hemma i Linköping igen. 
Albin rusade bara förbi mig i hallen och flög på mostern istället. Elsa haffade jag åt mig när hon kom springandes.

Albin hade skaffat sig en rejäl fläskläpp och jack i överläppen efter att han trillat ur sängen under natten
Elsa hade hunnit bli snorig och hostig. Igen...
Men annars hade de haft det bra med pappan och morfarn. Bla. så hade de hunnit med ett besök på flygvapenmuseet och besöka lekpark. Äta massa mat samt fått glass till efterrätt. 
Elsa hade knorrat lite under natten pga. förkylningen, hon delar ju sovrum med mormor och morfar och hon hade nöjt sig prima med att dela säng med morfar halva natten. 

Och vi var nöjda med vårt ullaredbesök. Och fattiga...
Fast lite besviken är jag ändå! Jag tyckte både barnklädesavdelningen och leksaksavdelningen var så mycket sämre än tidigare gånger jag varit där 😔 
Tjejavdelningen var verkligen nästan bara rosa. Och lite vit. Skittråkigt! Och pojkavdelningen bestod mest bara av jeans i olika utföranden kändes det som och så var det dåligt med rätt storlekar i mycket.
Bland leksakerna var det väldigt magert. Sist var hyllorna med bilar och andra fordon många, men denna gång fanns det inget att välja på. Min plan att köpa på mig presenter till barnens stundande födelsedagar gick i stöpet.
För omväxlingsskull köpte jag faktiskt mest saker åt mig själv denna gång! 😊 Flera olika klädesplagg, underkläder och lite småplock till hemmet. 
Det bästa av allt var ändå att det var lite med folk. Vi behövde aldrig trängas eller stå i långa mat eller provrumsköer. Dock var köerna till kassorna långa och långsamma. 

Och jag tror nog Helen blev ganska nöjd med sin present 😊❤️ 


Kommentarer
Postat av: Helen

Jag tackar ännu en gång alla inblandade (även ni som inte var med) för den trevliga och roliga överraskningsresa. Den uppskattades verkligen. Kram alla.//Helen

2016-02-06 @ 17:00:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0