En frisk en sjuk

Elsa är en riktig snorunge så hon har fått vara hemma från dagis idag. Peter var hemma under förmiddagen medan jag var iväg och jobbade mina timmar. 
Jag fick alltså köra Albin till dagis på morgonen och det händer ju inte ofta. 

Eftersom jag skötte lämningen på dagis kom jag något senare till jobbet än vanligt, det spelar inte så stor roll egentligen men idag hade jag en tid till bilbesiktningen att passa efter jobbet och innan hämtningen på dagis, jag höll så högt tempo jag mäktade med och låg bra till i tid när jag var färdig.
Jag kom tjugominuter tidigt till besiktningen men hann inte ens anmäla mig innan de öppnade portarna för mig. Ingen trängsel med andra ord och jag åkte därifrån med blankt papper innan när jag egentligen skulle varit där.

Jag hämtade en glad Albin på dagis och vi brummade hem.
I hallen hemma slängde sig Albin och Elsa om halsen på varandra och vrålade "Heeeej!" ❤️
- Jag älskar dig. Sa Albin till Elsa.
- Mmmmm! Svarade Elsa med ett stort leende.

Så fort vi var hemma drog pappan iväg på jobb. Hej och hejdå.

Jag stoppade barnen i sina sängar och åt två knäckisar till lunch.
På hemvägen kände jag hur huvudvärken kom smygandes och såg framemot att få lägga mig på soffan och tupplura bort eländet.
Albin var dock inte lika intresserad av min plan. När jag motat tillbaka honom till hans säng ungefär tjugo gånger och han varit på toan två gånger så ger jag upp. Jag vill bara få blunda en stund och ber honom lägga sig här hos mig på soffan och försöka vila istället. Fem minuter senare sov han och strax också jag. 
En halvtimme senare vaknar jag och huvudet spränger ännu mer. Jag tar alvedon och försöker sedan väcka liv i Albin som fortfarande snarkar. 
Halv fyra börjar äntligen min huvudvärk släppa och jag lyckas väcka sjusovaren. En kvart senare vaknar också Elsa.
Sött sovande barn ❤️ Ser riktigt skönt ut!

En halvtimme efter vi vaknat till liv allihopa har vi ätit mellis, skalat potatis och påbörjat middagen samt kört igång en tvättmaskin. Måste kompensera den oeffektiva eftermiddagen. 
Barnen lekte prinsessor idag igen och även Elsa klädde sig i en filt 😉
Leken gick dock enbart ut på att springa omkring här hemma. Dålig lek enligt mamman. 

Efter middagen byggdes det lego och tittades på bompa. Jag tog hand om tvätt, tog bort julgardinerna och belysningen i köket samt satte upp de nya gardinerna och de andra lamporna.

Självklart blev det en utdragen nattning av barnen eftersom vi sov så länge i eftermiddags.
Först låg Elsa och härjade i fyrtio minuter innan hon somnade och när det var tyst inne hos henne började Albin istället. Lite efter åtta sov han också tillslut. 

Jag har känt mig lite halvrisig nu under kvällen men hoppas förkylningen inte förvärrats till imorgon. 
Godnatt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0