Hennes humör överträffar allt hittills

Igår när jag hämtade barnen på dagis tog Elsa sin trots till nya dimensioner. Satan i gatan alltså! Jag höll på att inte få med mig ungen hem. 
Hon följde med ut till kapprummet snällt och fint och medan jag hjälpte Albin att leta fram hans stövlar så fick Elsa för sig att gå in på toaletten och tvätta händerna. Det kan hon väl göra medan jag hjälper Albin tänkte jag. Men när Albin är påklädd och klar står Elsa fortfarande vid handfatet och grejar. Jag ber henne avsluta och komma för att klä på sig. Till svar får jag bara "NÄÄÄJJJJ!!!" 
När hon tvättat och torkat händerna tre gånger börjar jag få nog. Jag får tillslut lyfta ut henne därifrån och då bröt helvetet lös. Hon gapa och skrek och vrålade. Det är inte lätt att försöka klä på en skogstokig ettåring må ni tro!
Jag bar ut henne till bilen men det var på gränsen till att lyckades hålla grepp om henne. Att stuva in henne i stolen i bilen blev en ännu större utmaning! Hon spjärnade emot med både armar och ben och skrek som en stucken gris.
- Om du inte lägger av nu så går jag och lämnar in dig hos pappa och de andra gubbarna och åker hem utan dig. Sa jag till henne.
Hon kom av sig fullständigt och började fundera. På de sekundrarna hann jag spänna fast henne i stolen. Haha!
I bilen fortsatte oljudet. Jävlar vad hon kan föra oväsen alltså!
Jag försökte koncentrera mig på den isiga vägen men tillslut fick jag nog och "hotade" med att stanna bilen och sätta ut henne i diket och åka hem själv. Resten av hemfärden var nästintill knäpptyst 😉 Istället var det jag som fick börja bråka med henne den sista biten då hon höll på att somna.

Hemma möttes vi av en isgata. Ren blankis från bilen och bort till ytterdörren. 
Farfar kom och mötte oss och Elsa höll honom i handen. Ändå halkar hon, går ner i spagat och odjuret väcks till liv igen. Hon bars in i samma skick som jag bar ut henne från dagis. 
Hon fortsatte inne. Att få av kläderna gjorde mig genom svett. Farfar hade aldrig sett något liknande och gick så fort han kunde 😉
Hon fortsätter efter att jag stoppat henne i sängen men efter några minuter ger hon upp och somnar av utmattning ❤️
Sovande monster.


Albin ville vara ute med farfar istället för att vara inne och vila. Jag hade nog med att tämja Elsa så jag undvek helst en konfrontation med Albin också. 
Han och farfar var ute en stund, gick in och fikade och vilade och gick sedan ut igen. Albin passade på att greja lite i sandlådan nu när den inte längre var helt täckt av snö. 

Det har varit plusgrader här sedan i måndagskväll och snön har töat bort fort. Så det är bara is ÖVERALLT och blött!
De hade varit ute på förmiddagen med dagis och de var genomblöta. Turligt nog klädde vi dom i galonisar på morgonen! Albins stövlar var plaskblöta invändigt efter att han hoppat i vattenpölar.


Elsa vaknade upp på betydligt bättre humör två timmar senare och var riktigt trevlig resten av dagen.
Albin däremot var helt slut och höll på att vända utochin på sig själv redan vid fem. Men hungrig var han och åt riktigt bra av chiliconcarnen! 
Båda barnen somnade gott och sov som grisar hela natten ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0